Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AHU/AFN] Wysokie sprzegło po wymianie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Auto to a4 z 97 roku silnik afn z dwumasem wrzucony do budy ahu.Witam, mam problem bo nie jestem pewny czy to powinno tak byc, 2 tygodnie temu wymienialem sprzaglo na nowe( lozysko, docisk i tarcza), i sprzeglo wydaje sie dosyc wysokie jak na nowe (wymienialem z brata pomoca i znajomego mechanika :) ) mowia ze tak ma byc i ze nie mam co sie martwic, co wy na to? szukalem na google i gdzieniegdzie pisze ze niby a4-ki tak maja, sam juz niewiem

Opublikowano

ja u siebie ostatnio też wymieniałem sprzęgło i teraz bierze od samego dołu-ciężko się było przyzwyczaić-koleś mechanik powiedział,ze ma brać od dołu-parę razy "strzeliłem" za sprzęgła i klei-to chyba jest dobrze

Opublikowano

U mnie po wymianie też brało od góry. Jak dobrze klei to się nie przejmuj tylko gazu dawaj.

Opublikowano

Byle nie na początku bo jak je przypalisz to możesz zaś robić to samo :naughty: Sprzęgło trzeba dotrzeć tak samo jak klocki hamulcowe :gwizdanie:

Opublikowano

a jakie to sprzeglo zalozyles, takie samo jak bylo wczesniej czy jakis inny zamiennik ?

moze taka jego charakterystyka.

pzdr.

Opublikowano

a jakie to sprzeglo zalozyles, takie samo jak bylo wczesniej czy jakis inny zamiennik ?

moze taka jego charakterystyka.

pzdr.

mozliwe

no nic, zostaje cieszyc sie nowym sprzeglem i nie ma co narzekac :) dzieki wszystkim za komentarze, zobaczymy jak to bedzie wygladac po kilku tysiacach :cool1: