Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Podłączenie kierownicy multifunkcyjnej i Radia po CAN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w sensie symphony II ale to z a6 c5 ze zmieniarką wbudowaną?

Widać że kierownica była kiedys grzana ale przy ponownym obszywaniu pewno mata została zniszczona

Opublikowano

bez zmieniarki z a4

Opublikowano

no to masz symphony I - sprawdź na naklejce na radiu czy jest pin remc ( ale będzie na 100% ) - wtedy ten przekaźnik który masz będzie współpracował

Aha esp masz?

Edytowane przez Banan

Opublikowano

Jutro wyjmę radio esp nie mam jeśli to potrzebna informacja to mam tempomat

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Na wstępie przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale najpierw wyjazd, potem problem z kluczykami do radia (z pięć razy mi przysyłali) przez co nie miałem jak nawet podejrzeć tych naklejek. 
Wracając do tematu, załączam zdjęcia naklejek ze wszystkimi informacjami:

20181224_133000.jpg

20181224_133008.jpg

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam wszystkich. Podłączam się pod temat.

Zwracam się z pytaniem dotyczącym multifunkcji. Będę wymieniał kierownicę na skórzaną i wymyśliłem sobie właśnie multifunkcję. Wszędzie, gdzie tylko znalazłem informcje na ten temat dotyczy ona liczników z FIS (dodatkowy przekaźnik, z rzeźbieniem instalacji, itd.) I tu pytanie : jak wygląda sytuacja, gdy nie ma FIS. U mnie mam zegary bez FIS (z sześcioma kontrolkami i dwoma rzędami wyświetlaczy (temperatura zew. i przełożenia-automat) - pomimo, że polift.. Oczywiście muszę wymienić taśmę, poduszkę na taką z klawiszami. Dodatkowo zauważyłem podczas montażu zmieniarki, że w mini ISO kostka do sterowania jest na miejscu. Czy (może jestem naiwny) jest szansa, że instalacja do sterowania radiem jest w aucie ?  (Radio Concert). Kolejne pytanie czy każda poduszka od A4 B5 z klawiszami będzie działała, czy muszę szukać po numerach ? A może jest ktoś w Łodzi, lub okolicy, kto ogarniał temat i byłby skłonny mi pomóc. Z góry dziękuję. Pozdrawiam.

Edytowane przez MarAud

Opublikowano

Fis nie ma tu znaczenia , nie jest potrzebny do funkcjonowania kierownicy , nie ma żadnej instalacji pod kierownicę przygotowanej także musisz wszystko dołożyć. To że kabelek remc czy kabelko ena data clock sa obsadzone to norma ale one kończą sie ślepo w we jednej wtyczce w wiazce deski

Edytowane przez Banan

Opublikowano

Czyli tak, czy siak muszę rzeźbić z wiązkę z przekaźnikiem ? Czytałem też o Can-adapterze... Ciężko mi uporządkować informacje.

Reasumując : muszę mieć poduchę z przyciskami, taśmę i co jeszcze...?

No i kwestia poduchy - szukać po numerach, czy każda zagra?

Dzięki i pozdrawiam.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, chciałem odświeżyć temat i uporządkować. Jeśli chce zamontować multifunkcje (kier. multi. z B5) do radia to co muszę dokładnie zrobić jestem zielony w te klocki i prosił bym o wytłumaczenie. 

Opublikowano

Wymienić kierownicę , taśmę airbag i dołożyć przekaźnik multifunkcji i trichę kabelków

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podłączam się do tematu. Mógłby ktoś rozpisać jak podłączyć przekaźnik w sytuacji, gdy ma się a4 b5 po lifcie 99r, concert 1 oraz zegary bez fis jak u kolegi wyżej? Mam kierownicę z multi, taśmę, moduł kierownicy, przekaźnik z a4 b5 2.5 tdi po lifcie 99r.

Opublikowano

Jaki masz przekaznik dokładnie? 

Opublikowano

Taki jak na zdjęciu

Screenshot_2021-02-02-21-23-51-718_com.android.chrome.jpg

Opublikowano

no u Ciebie nie ma CAN tylko ciągniesz jeden pin REMC do radia -, kiedyś taki schemat zrobiłem 

schemat-multi.jpg

Edytowane przez Banan

Opublikowano

To z tego co rozumiem, u mnie nie trzeba ciągnąć kabla od pin6 i pin15 bo i tak licznik jest bez fis. No chyba że bez pin15 nie będzie podświetlenia klawiszy na poduszce. Dobrze rozumiem? A czym jest 30 i 75X?

Opublikowano

30 - stały plus 

75x - plus po zapłonie 

to są śrubki pod przekaźnikami 

do licznika podpinasz żeby mieć diagnozę i podświetlenie

Opublikowano

Dzięki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siema, ma ktoś z was może kostkę zakreśloną na zdjęciu? A najlepiej z kablami.

IMG_20210215_211402.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam taką poduszkę. Da się zmienić przypisanie funkcji pod poszczególne przyciski? Spięta z concert 1 na kasety i chciałbym żeby przyciskiem z telefonem sterować przyciskiem rev na radiu a przyciskami góra dół sterować fr i ff na radiu. Do tego przyciskiem R/T sterować przyciskiem mode na radiu. Jest to w ogóle możliwe?

IMG_20210302_163631.jpg

Opublikowano

Nie da sie przypisac tego konkretnie  ale zmieniając kodowanie w przekaźniku multifunkcji ( musisz telefon wykodować ) to odzyskasz funkcje sterowania radiem ( chyba zmiana plyty w zmieniarce i stacji zapisanych radiowych )