Banan Opublikowano 25 Listopada 2018 Opublikowano 25 Listopada 2018 w sensie symphony II ale to z a6 c5 ze zmieniarką wbudowaną? Widać że kierownica była kiedys grzana ale przy ponownym obszywaniu pewno mata została zniszczona
Banan Opublikowano 25 Listopada 2018 Opublikowano 25 Listopada 2018 (edytowane) no to masz symphony I - sprawdź na naklejce na radiu czy jest pin remc ( ale będzie na 100% ) - wtedy ten przekaźnik który masz będzie współpracował Aha esp masz? Edytowane 25 Listopada 2018 przez Banan
komar13 Opublikowano 25 Listopada 2018 Opublikowano 25 Listopada 2018 Jutro wyjmę radio esp nie mam jeśli to potrzebna informacja to mam tempomat
komar13 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Na wstępie przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale najpierw wyjazd, potem problem z kluczykami do radia (z pięć razy mi przysyłali) przez co nie miałem jak nawet podejrzeć tych naklejek. Wracając do tematu, załączam zdjęcia naklejek ze wszystkimi informacjami:
MarAud Opublikowano 11 Lipca 2020 Opublikowano 11 Lipca 2020 (edytowane) Witam wszystkich. Podłączam się pod temat. Zwracam się z pytaniem dotyczącym multifunkcji. Będę wymieniał kierownicę na skórzaną i wymyśliłem sobie właśnie multifunkcję. Wszędzie, gdzie tylko znalazłem informcje na ten temat dotyczy ona liczników z FIS (dodatkowy przekaźnik, z rzeźbieniem instalacji, itd.) I tu pytanie : jak wygląda sytuacja, gdy nie ma FIS. U mnie mam zegary bez FIS (z sześcioma kontrolkami i dwoma rzędami wyświetlaczy (temperatura zew. i przełożenia-automat) - pomimo, że polift.. Oczywiście muszę wymienić taśmę, poduszkę na taką z klawiszami. Dodatkowo zauważyłem podczas montażu zmieniarki, że w mini ISO kostka do sterowania jest na miejscu. Czy (może jestem naiwny) jest szansa, że instalacja do sterowania radiem jest w aucie ? (Radio Concert). Kolejne pytanie czy każda poduszka od A4 B5 z klawiszami będzie działała, czy muszę szukać po numerach ? A może jest ktoś w Łodzi, lub okolicy, kto ogarniał temat i byłby skłonny mi pomóc. Z góry dziękuję. Pozdrawiam. Edytowane 11 Lipca 2020 przez MarAud
Banan Opublikowano 11 Lipca 2020 Opublikowano 11 Lipca 2020 (edytowane) Fis nie ma tu znaczenia , nie jest potrzebny do funkcjonowania kierownicy , nie ma żadnej instalacji pod kierownicę przygotowanej także musisz wszystko dołożyć. To że kabelek remc czy kabelko ena data clock sa obsadzone to norma ale one kończą sie ślepo w we jednej wtyczce w wiazce deski Edytowane 11 Lipca 2020 przez Banan 1
MarAud Opublikowano 11 Lipca 2020 Opublikowano 11 Lipca 2020 Czyli tak, czy siak muszę rzeźbić z wiązkę z przekaźnikiem ? Czytałem też o Can-adapterze... Ciężko mi uporządkować informacje. Reasumując : muszę mieć poduchę z przyciskami, taśmę i co jeszcze...? No i kwestia poduchy - szukać po numerach, czy każda zagra? Dzięki i pozdrawiam.
Kamil952 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Witam, chciałem odświeżyć temat i uporządkować. Jeśli chce zamontować multifunkcje (kier. multi. z B5) do radia to co muszę dokładnie zrobić jestem zielony w te klocki i prosił bym o wytłumaczenie.
Banan Opublikowano 28 Grudnia 2020 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Wymienić kierownicę , taśmę airbag i dołożyć przekaźnik multifunkcji i trichę kabelków
Michajlo Opublikowano 2 Lutego 2021 Opublikowano 2 Lutego 2021 Podłączam się do tematu. Mógłby ktoś rozpisać jak podłączyć przekaźnik w sytuacji, gdy ma się a4 b5 po lifcie 99r, concert 1 oraz zegary bez fis jak u kolegi wyżej? Mam kierownicę z multi, taśmę, moduł kierownicy, przekaźnik z a4 b5 2.5 tdi po lifcie 99r.
Banan Opublikowano 2 Lutego 2021 Opublikowano 2 Lutego 2021 (edytowane) no u Ciebie nie ma CAN tylko ciągniesz jeden pin REMC do radia -, kiedyś taki schemat zrobiłem Edytowane 2 Lutego 2021 przez Banan
Michajlo Opublikowano 3 Lutego 2021 Opublikowano 3 Lutego 2021 To z tego co rozumiem, u mnie nie trzeba ciągnąć kabla od pin6 i pin15 bo i tak licznik jest bez fis. No chyba że bez pin15 nie będzie podświetlenia klawiszy na poduszce. Dobrze rozumiem? A czym jest 30 i 75X?
Banan Opublikowano 3 Lutego 2021 Opublikowano 3 Lutego 2021 30 - stały plus 75x - plus po zapłonie to są śrubki pod przekaźnikami do licznika podpinasz żeby mieć diagnozę i podświetlenie
Michajlo Opublikowano 15 Lutego 2021 Opublikowano 15 Lutego 2021 Siema, ma ktoś z was może kostkę zakreśloną na zdjęciu? A najlepiej z kablami.
Michajlo Opublikowano 24 Marca 2021 Opublikowano 24 Marca 2021 Mam taką poduszkę. Da się zmienić przypisanie funkcji pod poszczególne przyciski? Spięta z concert 1 na kasety i chciałbym żeby przyciskiem z telefonem sterować przyciskiem rev na radiu a przyciskami góra dół sterować fr i ff na radiu. Do tego przyciskiem R/T sterować przyciskiem mode na radiu. Jest to w ogóle możliwe?
Banan Opublikowano 24 Marca 2021 Opublikowano 24 Marca 2021 Nie da sie przypisac tego konkretnie ale zmieniając kodowanie w przekaźniku multifunkcji ( musisz telefon wykodować ) to odzyskasz funkcje sterowania radiem ( chyba zmiana plyty w zmieniarce i stacji zapisanych radiowych )
Rekomendowane odpowiedzi