Opublikowano 27 Maja 201115 l wszystkich, sprawa wygląda następująco nie mogę odkręcić poduchy w mojej kierownicy typ ktoś coś na modził bo jedną śrubę mam imbus a druga torx i tak imbus ładnie się odkręcił lekko zaś torx za cholere nie chce puścić sam próbowałem i nic, pojechałem do dwóch warsztatów i też nie dali rade i jeszcze rozpier... torxa teraz jest luz w łbie śruby, dojście do śruby jest kijowe co robić (klucze jakie używałem typu 'L' wyginają się)
Opublikowano 29 Maja 201115 l ta śruba z tego co kojarze jest głęboko osadzona, więc nie każdym kluczem dojdziesz, nie pamiętam dokładnie jaki jest układ śrub w twoim audi ale jeśli dojdziesz innym kluczem niż typ "L" to kup sobie nasadkę prostą (dobrej jakości) trochę większy torx albo imbus dospawaj do niego śrubę m6 i uderz w niego młotkiem, dzięki temu wzruszysz trochę gwint no i nabijesz większą nasadkę. Musisz próbować poruszyć te srube takimi sposobami a jesli sie nie uda to bedziesz musial użyć innego typu perswazji no ale troche szkoda samochodu bo to w końcu limuzyna ;-)
Opublikowano 29 Maja 201115 l spróbuj wbić nasadke w śrube , jak nie dasz rady to pozostaje rozwiercić
Opublikowano 30 Maja 201115 l uderz w niego młotkiem no z tym młotkiem to raczej kiepski pomysł bo dojście kiepskie
Opublikowano 31 Maja 201115 l uderz w niego młotkiem no z tym młotkiem to raczej kiepski pomysł bo dojście kiepskie jak obrócisz kierownice w ten sposób aby śruba była na dole to bedzie mozna yebnąć , przerabiałem to
Opublikowano 31 Maja 201115 l Jak masz rozwaloną śrubę torx to spróbuj nabic nasadkę rozmiar większy,wiem ze nie jest łatwo tam podejśc ale ja w ex B5 tak wlasnie zrobiłem i jakoś poszła.
Opublikowano 31 Maja 201115 l znajmy kupował nową kierownicę, bo mu ampol pękł w środku i nie dało się całkiem nic zrobić. ;( rozcinał kierownicę te śruby lubią się zapiekać, spróbuj wpuścić tam np. WD40 może coś pomorze, ja odkręcałem normalnym kluczykiem kształtu "L" z przydłużka i jakoś poszło.
Opublikowano 3 Czerwca 201115 l Autor witam wszystkich którzy podpowiadali jakieś pomysły na odkręcenie tej nieszczęsnej śruby, niestety wbicie większego torxa nie zdało egzaminu więc rozwierciłem śrubę i kiera wymieniona pozdrawiam