Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Wilgoć na szybach po przełączeniu na ECON

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie :hi: Mam mały problem z klimatyzacją. Gdy ją wyłączę na szybach od środka pojawia się woda, tak samo jak to ma miejsce zimą i przed ponownym ruszeniem muszę czekać aż odparuje. Problem ten nie występuję gdy klimatyzacja cały czas jest włączona. Jak zgaszę silnik z działającą klimą tego nie ma. Ale jak chwilę wcześniej przełączę na ECON zgaszę auto i wrócę powiedzmy za 15min to szyby zaparowane. Dzisiaj odgrzybiałem cały układ i wnętrze, filtr pyłkowy wydaje się być ok nie jest usyfiony, nie jest mokry itd Z góry dziękuje za sugestie co to może być :)

Opublikowano

Ja bym i tak wymienil filtr kabinowy :) jaki i jakiej firmy masz ?

Opublikowano

Filtr jest boscha, zmienię i zobaczymy czy coś to zmieni. Podejżewam że ta rurka z której spływa woda pod nadwozie może być niedrożna

Opublikowano

albo rurka, albo masz gdzies wilgoć w samochodzie, pomacaj dywaniki, zobacz czy odplyw kolo akumulatora jest drozny(lubi zrobic sie tam jezioro i przecieka do srodka).

Opublikowano

po demontażu schowka z lewej strony w rogu masz go. i tam wystarczy dmuchnąć w wątku o klimie pod twoim jest to opisane ze zdjęciami pozdro