lukaszlsw Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Witam panowie Mam mały problem z klimatyzacją. Gdy ją wyłączę na szybach od środka pojawia się woda, tak samo jak to ma miejsce zimą i przed ponownym ruszeniem muszę czekać aż odparuje. Problem ten nie występuję gdy klimatyzacja cały czas jest włączona. Jak zgaszę silnik z działającą klimą tego nie ma. Ale jak chwilę wcześniej przełączę na ECON zgaszę auto i wrócę powiedzmy za 15min to szyby zaparowane. Dzisiaj odgrzybiałem cały układ i wnętrze, filtr pyłkowy wydaje się być ok nie jest usyfiony, nie jest mokry itd Z góry dziękuje za sugestie co to może być
wrclaguna Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Ja bym i tak wymienil filtr kabinowy jaki i jakiej firmy masz ?
lukaszlsw Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2011 Filtr jest boscha, zmienię i zobaczymy czy coś to zmieni. Podejżewam że ta rurka z której spływa woda pod nadwozie może być niedrożna
mgas Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 albo rurka, albo masz gdzies wilgoć w samochodzie, pomacaj dywaniki, zobacz czy odplyw kolo akumulatora jest drozny(lubi zrobic sie tam jezioro i przecieka do srodka).
Szefcio Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 po demontażu schowka z lewej strony w rogu masz go. i tam wystarczy dmuchnąć w wątku o klimie pod twoim jest to opisane ze zdjęciami pozdro
Rekomendowane odpowiedzi