Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] Chip/box ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie. Jestem początkującym forumowiczem i mam kilka pytań do Was expertów:)Przeczytałem większość tematów związanych z tuningiem tego modelu jednak chyba potrzebuję wiedzy podstawowej bo wielu rzeczy nie rozumiem:) Użytkuje A4 2.0 tdi quattro 170 KM. Poprzednio jezdziłem A3 1.8T (150KM) no i tak szczerze mowiąc w obecnym autku troszke czuje sie jak dziadek jezdzący z babcia na zakupy. Wiem ze nie moge porównywac PB do ON jednak myślałem że bedzie troszke wiekszy kop w A4, szczególnie z dołu.

Mam przedłużoną gwarancje wiec narazie nie robię modyfikacji jednak za niedlugo sie kończy i wtedy chcę z tym coś zrobić...jednak jestem laikiem w tym temacie i szukam porady co zrobic: jak, za ile i u kogo:) Poprzedni właściciel (a raczej jego syn) polecał mi tunera z Krakowa który ma hamownie 4X4 w gliwicach...tylko ze nie pamietam nazwy firmy, może ktoś skojarzy i ma jakies opinie o tym tunerze, lub w okolicach Śląska zna jakiegoś dobrego kolesia? Jaka moc jest do osiągnięcia i jakim kosztem (nie tylko finansowym ale też szybszego zużycia silnika). Chodzi mi głównie o wieksza moc z dołu bo auto kula sie dopiero od 2 000 obrotów.. :chytry:. Czy modyfikacje maja duzy wpływ na spalanie? Aktualne średnie mam na poziomie 7,4 l/100km

Za wszelka pomoc serdeczne dzieki

Opublikowano

i dalej tak sie będzie kulać, taki urok turbodizla :gwizdanie: i raczej tego nie poprawisz dosc odczuwalnie

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie. Jestem początkującym forumowiczem i mam kilka pytań do Was expertów:)Przeczytałem większość tematów związanych z tuningiem tego modelu jednak chyba potrzebuję wiedzy podstawowej bo wielu rzeczy nie rozumiem:) Użytkuje A4 2.0 tdi quattro 170 KM. Poprzednio jezdziłem A3 1.8T (150KM) no i tak szczerze mowiąc w obecnym autku troszke czuje sie jak dziadek jezdzący z babcia na zakupy. Wiem ze nie moge porównywac PB do ON jednak myślałem że bedzie troszke wiekszy kop w A4, szczególnie z dołu.

Mam przedłużoną gwarancje wiec narazie nie robię modyfikacji jednak za niedlugo sie kończy i wtedy chcę z tym coś zrobić...jednak jestem laikiem w tym temacie i szukam porady co zrobic: jak, za ile i u kogo:) Poprzedni właściciel (a raczej jego syn) polecał mi tunera z Krakowa który ma hamownie 4X4 w gliwicach...tylko ze nie pamietam nazwy firmy, może ktoś skojarzy i ma jakies opinie o tym tunerze, lub w okolicach Śląska zna jakiegoś dobrego kolesia? Jaka moc jest do osiągnięcia i jakim kosztem (nie tylko finansowym ale też szybszego zużycia silnika). Chodzi mi głównie o wieksza moc z dołu bo auto kula sie dopiero od 2 000 obrotów.. :chytry:. Czy modyfikacje maja duzy wpływ na spalanie? Aktualne średnie mam na poziomie 7,4 l/100km

Za wszelka pomoc serdeczne dzieki

Dynosoft.pl K-ce

Opublikowano

Albo Compsport w Bielsku.Po dobrym programie BRD zaczyna na prawe fajnie jezdzic.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki koledzy, Kowi87 troszke mnie zmartwił swoim postem po tym wszystkim co poczytalem na forum - sie troszke napaliłem na tego chipa:)

Opublikowano

jak jast sprawny to BRD powinien wstawac od ok 1800-1900 jak wstaje powyzej 2000 tys . to prawdopodobnie niesprawne podcisnienia albo uszczelka pod deklem pokrywy.

Opublikowano

turdzi a jak sprawdzić podciśnienie czy jest niesprawne? wymieniełem czujnik i dalej wstaje powyżej 2000 obr, chociaż to zależy od dnia i pory czasem wydaje msię że wstaje wcześniej :kox:

Opublikowano

zacznij od wymiany uszczeli pod pokrywa zaworow.To nic nie kosztuje a mozesz sie zdziwic , zwlaszczajak auto ma sory przebieg.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

u mnie wstaję tak około 2300 tzn, że jest coś nie tak ?