peklysz Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Witam klubowiczów, mam taki problem, samochód stoi jeszcze nieodpalony, wciskam pedał sprzęgła i przy zmianie biegu 1-2-3-4-5 słyszę stukanie. Co to może być. Z góry dziękuje za pomoc.
Raftik Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Nie bardzo rozumiem po co wachlujesz biegami na nieodpalonym silniku ? A na odpalonym tez masz jakieś stuki ? Jakiś opór przy wrzucaniu biegów ? zgrzyt ?
peklysz Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2011 Dziś poskładałem samochód do kupy (wymiana klocków) i przez przypadek wrzuciłem bieg i usłyszałem stuk, nie mam tego jak silnik jest odpalony ( nie ma zgrzytów ani oporu )
morsdicti Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Ale skąd ten stuk ? Bo jak się okażę, że to stuka skrzynia (bo w każdym aucie, motorze, traktorze, decie itd...) stuka przy zmianie biegu - to zniose jajko ze śmiechu na włączonym silniku nie słyszysz bo silnik chodzi na zgaszonym przecież normalne, że jak zmieniasz biegi to stuka idź do innego samochodu i zmień tak biegi .... o taki stuk Ci chodzi ?
Rekomendowane odpowiedzi