Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHH] Czujnik temperatury silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzie jest w A4 1.9 TDI 90KM oznaczenie silnika AHH czujnik temp.silnika bo nie mogę go znaleść.I jaki tam przychodzi czujnik???

Opublikowano

Jeżeli chodzi Ci o temperaturę płynu to czujnik masz w króćcu, który jest dokręcony z boku głowicy, a jeżeli temperatura oleju to czujnik zapewne znajduje sie w chłodnicy oleju, tam gdzie filtr oleju.

Opublikowano
  • Autor

chodzi mi o czujnik temp.Płynu chłodzącego ten co jest do skazówki w liczniku.Znalazłem czujnik z 4-kabelkami ale zaraz przy chłodnicy na dolnym wężu naprzeciwko pompy wspomagania :mysli: Jak mogę sobie sprawdzić temperature silnika na klimatronilu A4 2000r TDI AHH

Opublikowano

Kody klimatronika polecam. Przy chłodnicy masz czujnik odpowiedzialny za uruchamianie wentylatora.

Czujnik o którym piszesz u mnie znajduje się przy głowicy od strony ściany grodziowej, ale to jest inny silnik.

Opublikowano
  • Autor

Mam taki problem że raz temperatura na liczniku jest 90* a nagle spada do 70* a innym razem autko zagrzane i pokazuje cały czas 60*Byłem u mechaniora i podpioł VAG i wyszło mu że czujnik temp.silnika do wymiany.A temperatura cały czas mu falowała na Vagu raz na 90*I nagle 50* iznów 70*ispadek na - 20*.... :mysli: Jak można wejść w kody na klimatroniku ?

Opublikowano

Mam taki problem że raz temperatura na liczniku jest 90* a nagle spada do 70* a innym razem autko zagrzane i pokazuje cały czas 60*Byłem u mechaniora i podpioł VAG i wyszło mu że czujnik temp.silnika do wymiany.A temperatura cały czas mu falowała na Vagu raz na 90*I nagle 50* iznów 70*ispadek na - 20*.... :mysli: Jak można wejść w kody na klimatroniku ?

No to czujnik na 100% do wymiany :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Wymieniłem czujnik i jest OK. :hi:

Opublikowano

Widze że kolega z chrzanowa zapraszam na spoty w poniedziałek pod urzędem skarbowym o 18, jak jest jakiś problem lub trzeba podpiąć autko pod vaga to zawsze pomożemy.