Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Ogarniamy AEB - Szarpania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ewidentnie olej idzie przez turbo

Opublikowano
  • Autor

No to dzis dzwonie do mechanika i zobaczymy czy sam bedzie wyjmowal czy bede jechal do firmy ( okolo 80 km w jedna strone ) aby sprawdzili. Oby obyło sie bez przepychanki :przebiegly:

A logi ok ?

Czy sonda ewidentnie do wymiany ?

Czy Adjustment Conditions to bedzie " to coś" kolo komputera silnika w skrzynce ?

Wczoraj zakladajac dolot posprawdzałem jeszcze rozne ustawienia w blokach w VAG-u i gdzies tam zobaczylem ze kat zaplonu czy cos w ten desen mam 5.6 na wolnych obrotach. I co z ciekawostek to caly czas na zaplonie slysze nastawnik w przepustnicy, dzis zrobie adaptacje i zobacze co to da. :mysli:[br]Dopisany: 08 Czerwiec 2011, 09:58_________________________________________________Dzwoniłem do mechanika i powiedzial zebym sam sie juz kontaktowal z ta firma, Podał mi namiary na firme. Zadzwoniłem to albo zajete albo nikt nie odbiera, wiec napisalem do nich maila z cala historia. Odpisali zebym im przywiozl albo przysłał turbine z przewodem zasilajacym olejem z silnika do turbiny.

Mechanik wyjmie mi turbine za darmo bo tez juz mu rece opadaja ale powiedzial ze zeby byc lojalnym to nie zostawi mnie teraz z taka turbina. I ze jak by cos mieli przeciwko to napiszemy pismo ze po wymianie turbiny dymila itd.

Pewnie zobacza przewod i pomimo ze jest drozny bo przed wymiana czyscilismy to powiedza ze nie drozny, turbina zajechana :wallbash:

Jak powiem ze lałem 10W40 to moga cos miec przeciwko ?

Napisali zeby im przyslac albo im przywiesc.

Jak myslicie jak mam zrobic ? Zawiesc ? Wczesniej wyczyscic jeszcze przewod zasilajacy ? :disgust:

Kazda podpowiedz czy uwaga bedzie dla mnie cenna :good:

Opublikowano

nie gadaj ze lałeś 10W40 bo Cie smiechem zabiją

przewód zasilajacy zdejmij i przepłukaj dokładnie najlepiej jakimś żrącym dziadostwem

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam

Zdjelismy turbawke, nie byla ani troche uwalona olejem od strony cieplej, troche osadu czarnego ale bez szału

DSCF4152.jpg

Ale ze turbo bylo juz na stole wiec zabralem sie i sam pojechalem do firmy ktora robi regeneracje turbawek i ogolnie - :facepalm:

Obsluga mila, warunki makabra :shocked: ale to moze opowiem w niepolecanych na podlasiu.

Poczekalem 2 godziny i zaprosili do siebie. Powiedzieli ze chyba lubie palowac i dawac w palnik od razu.. Wkur.. sie bo zawsze czekam az osiagnie temp i pozniej studze z minute, pomimo tego ze jezdze tylko po miescie. Pokazali ze wirnik od czesci zimnej jest przypalony, tak jak by ktos odpalil i od razu na maksa.. 5 lat jezdze samochodami z turbawkami wiec do jasnej wiem jak je uzywac :no: . Wirnik tylko przytarli, zalozyli nowe uszczelniacze, czesc goraca dali inna rowniez popekana ale opowiadaja ze kazda taka jest, nawet jak kupie nowa i przejade 200 km to rowniez peknie, to ze nie jest chlodzona itd itp :disgust: .

Poszla na wywazarke, pochuczala, postukal, popukal, poprzycinal, zlozyli i tyle...

Zamontowalem, oszedzalem 200 km, w sumie nie dymil, i w sumie juz nie byl dentysta ( chodzi o dzwiek ). Po przejechaniu owych 200 km tylko do 2 tys obr, postanowilem troche poprzeciagac do 3 - 4 tys obr. i co... i znowu zaczyna walic dentysta i chmurzyc na niebiesko :wallbash: :wallbash: Ja po prostu mam dosyc :thumbdown: .

Porobilem dzis troche statycznych logow jak mozecie to sprawdzcie prosze, bo caly czas z tlumika mam wode, wiec cos jest nie tak, na wolnych obrotach dziwny zapach spalin, jak by czad. Sonda chyba po wymianie turbawki naprawila sie..

Log (0 - 011)

Log (1 - 010)

Log (2 - 003,003,003)

Log (3 - 023)

Log (4 - 019)

Log (5 - 016)

Log (6 - 021)

Log (7 - 005)

Log (8 - 022,022)

Log (9 - 018)

Log (10 - 012,012)

Log (11 - 006)

Log (12 - 020,020)

Log (13 - 004)

Log (14 - 009,009)

Log (15 - 007)

Log (16 - 026,026)

Log (17 - 024)

A tutaj watpliwosci z zaplonem i przepustnica takie mam wartosci:

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Gdzie jest wartosc 77 przy kacie otwarcia pelnej przepustnicy, to mialem pedal w podlodze.

Za kazda rade, i slowo wielkie Dziekuje... :notworthy:

[br]Dopisany: 23 Czerwiec 2011, 21:42_________________________________________________Do gory, bylem na gwarancji turbiny, i oleju nie brala bo byla czysta w srodku, ale luzy miala bo miala przypalony w czesci zimnej wirnik i uwalone troche uszczelnianie, przytarli tylko wirnik i zalozyli nowe uszczelniacze i zlozyli do kupy, wsadzilem do samochodu i jezdzilem z 200 km tak raczej spokojnie i w sumie uciszyla sie turbina, w sumie nie dymila przy odpalaniu i ladnie jezdzila. Dzis postanowilem ja troche zagrzac i poprzeciagac po obrotach. Chcialem zrobic logi dynamiczne i ... Robiac logi i zjezdzajac na stacje kupa dymu niebieskiego za mna :angry: myslalem ze rozpie... ten samochod w kawalki..

oto logi..

http://vaglog.rtnet.pl/damian.dom_51013.html

Odstawilem samochod i narazie mam dosyc, czyzby znowu, 3 raz wyjmowanie turbiny ? :wallbash: Trace cierpliwosc do samochodu.