Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Ogarniamy AEB - Szarpania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak udalo mi sie juz podlaczyc VAG-a z silnikiem, wiec czas na logi, wybaczcie jesli cos nie tak zrobilem ale staralem sie jak moglem ;)

Ogolnie motam sie z szarpaniem, przeladowaniami do 1bar-a pozniej na 0.6 pozniej na 0.9 i pozniej znowu 0.6. Czasem mi dymi, a czasem nie dymi, na bialo z domieszka niebieskiego, oleju hmm.. na 1000 km 1/3 miarki. Turbo regenerowane i zostal mi jeszcze miesiac gwarancji wiec musze sie spieszyc jesli turbo pada. Przed wymiana nie dymil :mysli: Mam czarne swiece, wiec za bogada mieszanka.

Zmienione:

Swiece

DV

N75 - uzywane ( na obu tak samo )

filtry oleje itd.

Sprawdzcie prosze logi

Statyczne zaraz po odpaleniu

Log (0 - 002,007,025)

Statyczne z lekkimi obrotami silnik zimny

Log (0 - 002,007,025)

Dynamiczne

Log (0 - 002,007,025)

Dynamiczne nr 2

Log (0 - 002,007,025)

Jazda po miescie

Log (0 - 002,007,025)

Błędów brak.

Co o tym sadzicie :mysli:

Opublikowano

masz soft :wink4:

Opublikowano

kolego tez mam takie coś jak ty . tez mi pompuje ponad 1 bar i mam szarpnięcia na jałowym także to chyba przez wiruska

Opublikowano
  • Autor

Jak dla mnie spoko jedzie, tylko ze po wcisnieciu do pełengo gazu mam zawiechy i nie jedzie pełnymi obrotami Hmm... Przepływka ładnie daje, sonda nie znam sie na tym. Przed wymiana turbo nie dymil, bo mial peknieta czesc ciepla i owszem z tej nie szczelnosci ulatnialy sie spaliny. Po regeneracji zaczal puszczac kleby dymu. Dzwonilismy do firmy ktora regenerowala i mowila zeby pojezdzic i moze przejdzie. Otoz nie bardzo, zazwyczaj po odpaleniu pusci dymka a pozniej jak cieply to jak postoi i dodam gazu to dymi. Luz ma z około 0.5 cm do 1 cm na boki wiec chyba poprzeczny. Gdy sie rozgrzeje odkurzacz ( bo tak nazwac moge dzwiek od 1.500 obrotów do 2.500 tys.obnr. ) ucisza sie. Leje tak jak poprzedni wlasciciel 10W40. Chciałem przejsc na 5W ale bałem sie ze sie rozszczelni. Oczywiscie, wszystkie filtry z paliwerm i czyszczeniem chlodzenia i olejeniu turbiny bylo wykonane. Kata nie mam. Pompuje ok, spalanie mam okolo 8 L w trasie, ale mysle ze do 7.5 zszedl bym - ciagle nie moge nacieszyc sie 1.8t ;) Miasto to od 9 do 10 L. Tylko to dymienie mnie denerwuje i nie ukrywam ze wstyd mi z pod pracy wyjezdzac i odpalac samochod jak zaczyna mi dymic :( . Jakies inne logi ? :mysli: Co o tym myslicie ?

Opublikowano

1CM LUZU :shocked:

Opublikowano
  • Autor

Mniej wiecej, ciezko powiedziec zdejmujac tylko dolot. Wstawie wam zdjecia jutro bo dzis zony komp jest podlaczony :) to dopiero oczy na zew wam wyjda jak zobaczycie regemerowana turbawke , gwarantuje ;)

PS. spacjalnie zrobilem zdjecia zeby pozniej nie bylo. Gdy przyszla do moich łapek to nie miała zadnego luzu, tylko teraz od tak sie pojawił po zalożeniu do auta. :disgust:

Opublikowano

toz to wola o pomste do nieba.Niebawem moze byc szukanie wirnika w IC

Opublikowano

wymieniaj turbine jak najszybciej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Leje tak jak poprzedni wlasciciel 10W40. Chciałem przejsc na 5W ale bałem sie ze sie rozszczelni.

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

i sie dziwisz że turbo ma luzy :wallbash: :wallbash: :wallbash:

zrób te logi z przepływki na 3 biegu od 1000 obr do odcinki

sonda swoje najlepsze czasy ma juz za sobą

no i zalewa sie silnik, cały czas idzie na bogato

czujnik wody i termostat do sprawdzenia ewntualnie do wymiany

Opublikowano

ja mam pękniecie na części gorącej jak ty ale mi nic nie dymi , tylko nieźle Gwizda :D luzów nie mam ,no może z 1mm -2mm

a u ciebie tyle to na bank już jest rozszczelniony ..... to tylko pędzić regenerować

http://vaglog.rtnet.pl/kylomc89_47044.html tu masz moje logi .

Opublikowano
  • Autor

To co proponujecie przy przebiegu ponad 220 tys km przejsc na 5w40 ? Mam szukac nowej sondy ? Termostat wymienialem przy wymianie rozrzadu, i fakt czasem sie przywiesi, a czasem po przejechaniu 3 km mam 90 st. a czasem po 8 km.

W tygodniu zadzwonie do mechanika ktory zmienial mi turbine i wysylal. Mowil, ze teraz to bede musial sam podjechac do tej firmy, kolo Białegostoku. I oni sami zobacza :mysli: Zaraz zacznie sie kombinowanie, ze samochod nie sprawny i to moja wina wrr..

Moja stara turbina:

tulbo.wmv

Moc w sumie miała, ale jadac czulem spaliny w samochodzie wiec padla decyzja zeby zmienic. Regenerowana turbina od razu sprawiala problemy, bo od razu zaczal dymic niemilosiernie gdzie wczesniej nie mialem takiego przypadku. Pojezdzilem na niej i zaczelo cos gruchac wszyscy ze lancuch, jednak inny znajomy rura w reke i do ucha i padlo na turbo. Po wyjeciu okazalo sie ze klapka od WG pekla i latala wokol wlasnej osi :wallbash: i czesc goraca byla cala popekana :shocked: Gwarancje uznali i odeslali i nastepny szok :sick3:

Zdjecia dla Waszej poprawy humoru:

DSCF3996.jpg

DSCF3987.jpg

DSCF3989.jpg

DSCF3992.jpg

DSCF3994.jpg

Powiedziałem ze nie zamontuje takiej turbiny bo moment w wysokich temp i to peknie jak nic.. Dzwonilismy do tej firmy regenerujacej turbiny i powiedzieli ze na ich odpowiedzialnosc montowac.. Czysta komedia, to sie w d... nie miesci :facepalm: I tak bujam sie z ta turbina.

Loga zrobie jutro bo dzis wczorajszy jestem :przebiegly:

Opublikowano

co to za firma od turbin ?

Opublikowano

No nieźle popękane :D ja mam pękniecie widoczne z zewnątrz już za wirnikiem w tym dołku ;) a wew. to juz sie domyślam jak jest :thumbdown:

Opublikowano

daj turbo do sprawdzonego zakładu a nie do jakis pazdzierzy

szkoda nerwów, o robocie i kasie nie wspominam

Opublikowano

nic nie zakładaj, kase niech oddadza

jak założysz to sie ugotujesz bo zaczna wymyslac, ze to nie z ich winy

Opublikowano

aaa i róbcie prawidłowo logi

be to co sa zamieszczone nie sa pełne i ciązkjo jest z nich coś wyklarowac

Opublikowano
  • Autor

lukjar7 - nie wiem jaka to firma, ale dowiem sie pewnie w tym tygodniu bo musze to rozwiazac.

Buba - turbawka zalozona z tymi peknieciami, zrobilem zdjecia i mam swiatkow ze po zamontowaniu turbiny zaczal dymic, oraz to, ze przyszla ona z gwarancji peknieta. Nie chce sie sadzic, ale jesli nie pojdzie latwo to bede walczyl - 1200 zl to juz dla mnie pieniadz.

devastation - chodzi o nie pelne obroty ( do odcinki ? ) ale droga mi sie konczy, 4 bieg i 180/190 km/h i do odcinki to jeszcze mi brakuje zawsze drogi :disgust:

Jesli mam zrobic jeszcze jakies logi to podawajcie w jakich blokach to przy okazji zrobie. Chodzi mi o sonde i N75. I takie jeszcze po za tym pytanie, czy po sofcie N75 zostaje seryjny ? :mysli:

Opublikowano

myślałem że jeszcze nie wsadziłeś

jak brakuje ci drogi to zrób na 3 biegu[br]Dopisany: 05 Czerwiec 2011, 21:52_________________________________________________N75 zostaje

Opublikowano

logi robi sie na 3 biegu

a muszla od strony goracej jest uzywana

tylko została wypiaskowana

Opublikowano
  • Autor

Dobrze, to teraz bede robił logi na 3 biegu, gdzies czytałem ze na 4 biegu.

Jesli chodzi o sonde i wtryski, bo mam za bogata mieszanke to ktore bloki sprawdzic ? Stawiam rowniez na sonde ale chce sie wszystkiego upewnic. Jutro albo we wtorek zadzwonie do mojego mechanika i zobaczymy co powie, czy sam zdejmie i odda do tej pier#@$$ firmy czy sam sie pofatyguje samochodem z ekspertyza mechanika i zdjeciami i filmami do firmy ktora to ponoc regeneruje. :no:[br]Dopisany: 05 Czerwiec 2011, 21:58_________________________________________________Dzis nie mialem czas dzwonic do mechanika, jutro sam jeszcze zdejme dolot i sprawdze luzy wirnika. Zrobiłem logi na 3 biegu do odcinki.. skubany jak ciagnie ;) tylko te delikatne szarpania, i wieeeelkie zastanawianie sie czy ma jechac ( od mniej wiecej 2 tys obr do 3.5-4 tys obr.)

Bedzie zył ? :decayed:

Log (0 - 002,007,025)

i Tu inne bloki

Log (0 - 001,002,004)

:mysli:[br]Dopisany: 06 Czerwiec 2011, 21:30_________________________________________________Dodałem wczesniej logi z 3 biegu i do odcinki, i z tego co ja widze to Adjustment Conditions w tym zakresie obrotow co pisalem maja mala wartosc. Jak inne parametry ?

Pare zdan ? Bo jak dla mnie to tak w miare ok, chodz sonda powinna chyba do 0.8 V max dawac ? A u mnie ponad 1.0 ?

Druga sprawa, dzis zdjelem dolot i 1 cm to napewno nie ma luzu, zreszto majac 1 cm luzu to nie mogl bym zakrecic. Dzis patrzac to owsze ma z hmm 5mm moze mniej a moze wiecej z 1 mm tolerancji. Kreci sie w miare swobodnie, ale luz jest. Delikatne ruszanie wirnika nie wychwycalny luz, ale gdy mocniej ale bez przesady to luz jest i to moim zdaniem dosc wyczuwalny. Zdjecie jakie udalo dzis mi sie wykonac:

DSCF4145.jpg

DSCF4140.jpg

Nie wiem czy to odpowiedni dział, ale tak baj de łej poranne odpalenie, gdzies po 2 dniach stania w garazu

Poranne.wmv

A tutaj cieply, odpalanie:

cieply00

A tu lekkie przegazówki

cieply1

W tym sek ze czasem dymi mocniej, czasem mniej, czasem rano, czasem z trasy, po ostrych odcinkach nie dymi a czasem po ostrych odcinkach dymi, nie mam tołku juz. Wczesniej przed wymiana turbiny nie dymil :wallbash: Czyzby nadal tak jak oni mi zapewniaja ze wypala sie olej z tlumika ? Przeciez mi olej znika z miarki - 1200 km - 1/3 miarki z bagnetu.. :blink: