Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak dla Waszej informacji:

http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/bezpieczenstwo/news/radar-ktory-mocno-klamie,1282851

Tylko jedno małe sprostowanie - filmik nakręcony nie przez Policję z Krakowa, ale przez ludzi (nota bene moich znajomych), którzy się specjalizują w tym temacie. W razie kontroli tym urządzeniem dobrze zweryfikować prawdziwy pomiar :wink4:

:shocked: :shocked: :shocked:

w jakim temacie??? psiakowo-misiakowatym? :polew: :polew:

jak zweryfikować? swoim radarem? czy kręcić film z prędkościomierza? :kox:

zapytaj może tych znajomych jakie mają propozycje co do kłótni patrz:weryfikacji psiakowego sprzęta.... :cool1:

• Odpowiedzi 121,5 tys.
  • Wyświetleń 4,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

przegięcie z tym radarem....

Opublikowano

zapytaj może tych znajomych jakie mają propozycje co do kłótni patrz:weryfikacji psiakowego sprzęta.... :cool1:

Adaś, ja to się w ogóle dziwię, że Ciebie ktoś ma odwagę zatrzymać :naughty:

A wracając do tematu - można zawsze poprosić o pomiar ISKRĄ auta z włączonym silnikiem i klimą.

Na razie nie ma testów co do przekłamań w czasie jazdy, ale pewnie się niedługo pojawią i wtedy udowodnią jak to jest w czasie jazdy. W każdym bądź razie, jak będziesz miał pewność, że jechałeś np.: 80 km/h, a ISKRA będzie pokazywała 120 km/h no to chyba raczej jest błąd. Powołać się zawsze możesz na testy, które zostały wykonane, a myślę, że ta informacja szybko się rozejdzie w gronie Policji więc oni na pewno o tym będą wiedzieć.

Najprawdopodobniej ISKRY niedługo wycofają i GUM zrobi ponowne pomiary.

Opublikowano

z Waskiego zrobilismy bezdomnego, a siemiana usmiercilismy :evil: bloody monday :kox:

i co ja teraz zrobię [br]Dopisany: 30 Marzec 2009, 20:48_________________________________________________

Adaś, ja to się w ogóle dziwię, że Ciebie ktoś ma odwagę zatrzymać :naughty:

A wracając do tematu - można zawsze poprosić o pomiar ISKRĄ auta z włączonym silnikiem i klimą.

Na razie nie ma testów co do przekłamań w czasie jazdy, ale pewnie się niedługo pojawią i wtedy udowodnią jak to jest w czasie jazdy. W każdym bądź razie, jak będziesz miał pewność, że jechałeś np.: 80 km/h, a ISKRA będzie pokazywała 120 km/h no to chyba raczej jest błąd. Powołać się zawsze możesz na testy, które zostały wykonane, a myślę, że ta informacja szybko się rozejdzie w gronie Policji więc oni na pewno o tym będą wiedzieć.

Najprawdopodobniej ISKRY niedługo wycofają i GUM zrobi ponowne pomiary.

ot cała Polska :evil:

Opublikowano

zadzwoń do przyjaciół, pomogą :evil:

Opublikowano

kto Ja?

Opublikowano

kto Ja?

Nie, Jan :gwizdanie:
Opublikowano

powiem tyle jakas brednia a ta zabawka :))) lachen poprostu jesli bylo by tak wadliwe to gosc co zaopatruje w to cala polske spalil by sie ze wstydu i musial by to wszystko naprawiac itd na wlasne koszta pomiajac juz ze urzadzenia te testowane byly w lodzi przez ponad rok w tvn turbo tez o tym bylo i sa mega idealne pomiary blad jest znikomy nawet z 1000 m nie wiem czy to pokazane w necie jest to samo co laser ten nowy ale gosc uzytkuje go jak sam mowi w opcji manualnej nie auto i kazdy ruch urzadzenia bo koles tym rusza dosc gwatlownie co widac rejestruje zblizenie sie do przeszkody krotym jest zafira :)))) tj tak jak z nawigacja czy GTECHEM jak ktos z tym jezdzil wystarczy ruszac reka i pomiary sa do d*py :))))

Opublikowano

podsi wez takiego jednego i bedziemy testować :decayed:

Opublikowano

powiem tyle jakas brednia a ta zabawka :))) lachen poprostu jesli bylo by tak wadliwe to gosc co zaopatruje w to cala polske spalil by sie ze wstydu i musial by to wszystko naprawiac itd na wlasne koszta pomiajac juz ze urzadzenia te testowane byly w lodzi przez ponad rok w tvn turbo tez o tym bylo i sa mega idealne pomiary blad jest znikomy nawet z 1000 m nie wiem czy to pokazane w necie jest to samo co laser ten nowy ale gosc uzytkuje go jak sam mowi w opcji manualnej nie auto i kazdy ruch urzadzenia bo koles tym rusza dosc gwatlownie co widac rejestruje zblizenie sie do przeszkody krotym jest zafira :)))) tj tak jak z nawigacja czy GTECHEM jak ktos z tym jezdzil wystarczy ruszac reka i pomiary sa do d*py :))))

Podsi, sorry, wiem czym się na co dzień zajmujesz, ale jesteś w błędzie.

Po pierwsze to nie jest radar laserowy czyli taki jak nowe UltraLyte LTI 20-20 tylko rosyjska ISKRA, która działa na innej zasadzie.

Urządzenia testowane były w Łodzi, ale nikt nie wpadł na taki test, a wiadomo jak to jest z testującymi i dystrybutorami, którzy "nagradzają" osoby, które testują oraz tych co wydają zezwolenia.

Gość, który zaopatruje w to Polską Policję też wie swoje - nie martw się - od jakiegoś czasu na siłę wychwala te urządzenia tylko po to żeby wcisnąć to Polakom, a wiadomo z przeszłych udanych zakupów, że Polska Policja to łyka wszystko (bez urazy, winne są osoby "z góry").

Acha, ISKRĄ przy włączeniu max mocy (regulacja 3-stopniowa) możesz zrobić pomiar z max 800 m, a pomiar prędkości pojazdu jadącego w grupie powiedzmy 3 aut na takiej odległości może być kłopotliwe czasami.

Poza tym gość, który robił pomiary i kręcił ten film ma o urządzeniach typu radary/fotoradary większą widzę niż nasi znawcyrazem wzięci więc podważanie tego, o czym napisałeś jest zdecydowanie bezpodstawne.

Przy okazji, nie myl zasady pomiaru przez GTECHa, a radaru ręcznego - radar jest przystosowany do tego, że przy pomiarze ręka drga i rusza się - gdyby tak nie było nie miałby możliwości przełączenia na funkcję pomiaru w ruchu czyli jadąc za kimś wykonuje pomiar zbliżających i oddalających się pojazdów. GTECH musi być w czasie pomiaru unieruchomiony.

Przy okazji - filmik pokazujący właśnie działanie ISKRY:

http://www.antyradary.net/movies/iskra.mpg

Opublikowano

jeśli lukaszr pisze że koleś który kręcił ten film się na tym zna to ja w to wierze...

Opublikowano

poważna sprawa, przekłamanie o tyle km/h to może dla niektórych oznaczać nawet nie utratę kilku stówek, co prawka za punkty :blink: mnie by ch..j strzelił jakbym jadąc powiedzmy 80 na 70 został zatrzymany za...110 :confused4: chore

Opublikowano

poważna sprawa, przekłamanie o tyle km/h to może dla niektórych oznaczać nawet nie utratę kilku stówek, co prawka za punkty :blink: mnie by ch..j strzelił jakbym jadąc powiedzmy 80 na 70 został zatrzymany za...110 :confused4: chore

Mimo wszystko ja czekam aż swoje zdanie wyrazi GUM, który wydał homologację i dopuścił to do użytku.

Opublikowano

no właśnie to musi mieć atest homologację kalibracje itd. w cholere jest tych norm na podtsawie których sie poźniej w sądzie udowadnia prawidłowość pomiarów które musi gwarantować dystrubutor :kox: a skoro tj. jakaś iskra a nie nowy laser to to nie jest zakupywane przez polska policje a jeśli to jakieś województwo musiało wygrać lewy przetagr gdzieś pod wschodnia granica :decayed:

Opublikowano
  • Autor

a jesli to jakies wojwwodztwo

nie jakieś a w małopolsce :gwizdanie:

Opublikowano

skoro kraków to jutro to skonfrontuje bo aż sie wierzyć nie chce heheheeh proponuje jakieś zakłady bo to mi wogóle nie pasuje :)))

Opublikowano

nie jakies a w małopolsce :gwizdanie:

Akurat Kraków dostał to do użytku - sprawy zakupów to gdzie indziej.

Opublikowano

:hi:

hmm i w co tu wierzyć..... nie sądze żeby do użytku dopuszczone były urządzenia które powodują aż takie znaczne przekłamania :mysli:

Opublikowano

czy wszyscy wiedzą do czego służy alt podczas pisania postów :gwizdanie:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.