Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Montaż klamki z zamkiem centralnym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

Jak w temacie. Chce sobie założyć do mojej A4 klamkę z blokadą drzwi. Moje pytanie, czy ktoś to już robił?? gdzie mogę się podłączyć żeby mi on działał? Z podświetleniem nie powinienem mieć problemów ale z samą centralką to mogę mieć. Czekam na pomoc.

Takie coś, tylko tą od strony kierowcy

http://moto.allegro.pl/klamka-wewnetrzna-przednia-prawa-audi-a4-b5-94-99-i1614667953.html[br]Dopisany: 05 Czerwiec 2011, 11:12_________________________________________________Czekałem, czekałem i nikt nie chciał mi pomóc. Więc sam się za to zabrałem, wymieniłem, siedziałem cały dzień z podłączeniem i działa :good: jest zajeb....

Opublikowano

Kolego dobrze wiedziec,powiedz ktory masz pin od sterowania gdzie?co?i jak? podlaczone.Pozdrawiam

Opublikowano

Ciekawa sprawa, przydało by się info jak to zrobić.

Opublikowano
  • Autor

:polew: :polew:

Uaktualnione :naughty:

dobre, teraz to każdy czeka.

W sumie to nic trudnego. Nie mam żadnych pinów porobionych ani żadnych kostek. Podłączyłem wszystko lutując i owijając taśmą izolacyjną. Oczywiście miałem wtyczki, gniazda i przewody od kolegi z forum którego kupiłem komplet lampek w drzwi i wysłał mi przez przypadek, ale wszystko się przydało teraz :kox:

Wyłącznik:

- czerwono siwy ( plus podświetlenia )

- żółto nieb. ( zamykanie, otwieranie)

- czerwono nieb. ( zamykanie otwieranie )

- brązowy ( stały minus )

Przewody w zamku w drzwiach

- 3 x brązowy ( oświetlenie wnętrza auta )

- żółto nieb. ( zamykanie, otwieranie )

- czerwono nieb. ( zamykanie, otwieranie )

Podłączenie podświetlenia

Brązowy podłączamy do masy, ja go przykręciłem do śruby mocującej silnik opuszczania szyby. Czerwono siwy ( nasz plus ) do przewodu czerwono siwego ( też plus ) który idzie od przycisków opuszczania szyb. Ja taki miałem i tam go podłączyłem. Można je sprawdzić miernikiem elektrycznym, co na którym przewodzie jest, ja miałem tam 2 wartości napięcia, ale podłączyłem pod 12V.

Podłączenie zamykania

Czerwono niebieski z drzwi przecinamy i podłączamy do niego te 2 pozostałe przewody z wyłącznika, czyli żółto nieb. i czerwono nieb.

Tyle. Ma działać :naughty: Pamiętajcie że plus od podświetlenia przycisków opuszczania szyb niknie po jakimś czasie, nie wiem ile??, ale po przekręceniu kluczyka i cofnięciu znów jest na jakiś czas. Tak po prostu jest.

Życzę udanych podłączenie i pozytywnych wyników, mam nadzieję że pomogłem :) jak coś to pisać :)

Ja tylko prawie spaliłem samochód :wallbash::polew: ale teraz wszystko działa :good:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

fajny opis :) jutro się zabieram za to :)

• 2 lata później...
Opublikowano

Odświeżam temat i jutro się za to zabieram. Mam nadzieje, że u mnie będzie wszystko tak samo. W nowej klamce przewody się zgadzają tylko mam nadzieje, że to podświetlenie też będzie tak jak u Ciebie. Dziwi mnie tylko to że z klamki drzwi tylko jeden przewód idzie do nowej klamki z przycisiem

---------- Post dopisany 13-02-2014 at 14:24 ---------- Poprzedni post napisany 11-02-2014 at 12:47 ----------

Zrobiłem wg opisu kolegi i niestety spaliłem tylko 6 bezpieczników więc odpuszczam... Próbowałem też inaczej kombinować ale bezpieczników zabrakło...