Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Wymiana uszczelki pod głowicą 1.9TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Niedawno przyszło mi wymieniać uszczelkę pod głowicą... Oddałem auto do mechanika , który wymienił wszystko i wyszło to 1100zł , czy to normalna cena wymiany uszczelki pod głowicą ? wydaje mi się trochę drogo .

Czy należy teraz przeczyścić układ chłodzenia ? ponieważ płyn w chłodnicy został stary...może być ?

Niestety mechanik nie do końca dobrze przykręcił plastikową obudowę paska rozrządu i pasek o nią mocno szorował , niby ją dokręcił/naprostował lecz z przodu na środku jest jakaś plastikowa śrubka nie do końca wkręcona , niema tam jak dojść śrubokrętem ponieważ chłodnica jest blisko , czy ta śrubka plastikowa musi być dokręcona , ponieważ po dłuższym czasie chyba wypadnie sama ; ] obudowa jest jeszcze gdzieś przykręcona ? nie chcę żeby w trasie znowu zaczęła mi trzeć o rozrząd...

Opublikowano

Jest to kołek plastikowy z gwintem raczej,nie powinien wypasc,ale sprobowac mozesz go dokrecic np.nożem z góry,Jesli olej nie poszedl w płyn chlodzacy to nie ma potrzeby zmieniac,chyba ze jest juz stary ten płyn to mozesz go zmienic to juz zalezy od własciciela.Piszesz ze zaplaciłes 1100pln,ale napisz co bylo zmieniane w silniku np,rozrzad,pompa wody??? :hi:

Opublikowano
  • Autor

Nie teraz rozrząd nie był teraz zmieniany , jest dobry zmieniony 30tyś km temu , teraz została wymieniona uszczelka pod głowicą na foto jest wykaz co i za ile wymienione , + dodatkowo kupiłem nowy olej za 80zł . Uważacie że to normalna cena czy trochę drogo ? Dość dużo sie tych nowych części uzbierało...p05061121010001.jpg

Opublikowano

Mysle ze spoko gosc wział plus minus 300pln. :hi:

Opublikowano

cena bardzo w porzadku, chcialbym zeby u mnie w miescie byl taki mechanik, o ile dobrze zrobil swoja robote:)

ciekawe jakiej firmy uszczelka wsadzil, zeby sie nie okazalo ze za 40tys znowu trzeba bedzie ja wymieniac