Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Czujnik poziomu paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, padł mi czujnik poziomu paliwa, swieci sie caly czas rezerwa i wskazówka paliwa na 0. Dostalem sie do pompy paliwa i zauważyłem że jeden z kabelków od czujnika sie urwał....z tego co widze te kabelki sa lutowane....pytanie jak wyjac czujnik bo próbowalem ale nie chcialem nic pourywac i czy trzeba znowu wyjmowac cała pompe paliwa z baku zeby wyjac czujnik czy bez tego tez sie da to zrobic.....

Opublikowano

Na pewno się da: spróbuj poszukać na allegro całego pływaka, popatrz na zdjęcia i na pewno zobaczysz jak wyglądają zatrzaski ;)

Opublikowano

Witam. Nie trzeba demontowac calej pompy, wystarczy odchylic lekko zatrzask i wyciagnac czujnik do gory. Zatrzask znajduje sie pod plytka od plywaka.

Przerabialem ten manewr trzy razy w tym tygodniu bo mam taki sam problem tylko ze u mnie wszystkie przewody sa ok, wszystko wyczyszczone i dalej nie dziala, dziwi mnie jedna rzecz w wtyczce nie ma pradu po wlaczeniu zaplonu,ale jak odpalam auto to pompa dostaje prad wskaznik minimalnie sie rusza. NIe mam pojecia co jest grane , ale zaczyna mnie to naprawde :ranting1:

MOZE MACIE JESZCZE JAKIES POMYSLY JAK TO ROZWIAZAC?

Opublikowano

Witam panowie mam problem w swoim Audi A4 avant 97' silnik to 1.6 benzynka- jestem nowym jego właścicielem od 2 tygodni kontrolka paliwa pali się po przekręceniu zapłonu ale niestety nie zapala się przy niskim stanie paliwa doszło już do grubej czerwonej kreski i dalej nic poziom pokazuje zawsze w miarę dobry chodź dziś podczas tankowania weszło 50 litrów a było na minimum więc powinno wejść chyba trochę więcej. Nie wiem czy problem jest spowodowany zawiasem pływaka czy czymś innym.