fenix_ Opublikowano 7 Czerwca 2011 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Przejechałem się niedawno A6 z takim samym silnikiem jak mój też w automacie i w quattro i czuć było jak to auto przyspiesza. W moim samochodzie jest dużo gorzej. Pewnie bym na to nie zwrócił uwagi gdyby nie to, że 'raz' na 10 przyspieszeń auto idzie naprawdę dobrze, aż czuć jak wbija w fotel Z tego co wyczytałem na naszym forum jest kilka wynalazków odpowiedzialnych za to przyspieszenie. M in: Gruszka między kolektorem a chłodnicą - sprawdzone działa. Chodzi w pełnym zakresie. Fazy rozrządu - wedle tego co znalazłem na forum w grupie 027 na wolnych w pierwszym okienku powinno być 0(tak u mnie też jest) natomiast w 3 i 4 okienku 3-6* Ca (u mnie jest 0) jak dodam trochę gazu robi się -3, następnie 0, następnie 18 * CA. Podczas jazdy w 1 okienku pod obciążeniem powinno się pojawić 1 (co oznacza, że fazy się włączyły i tak też u mnie jest) a w polu 3 i 4 16-25* CA (u mnie pojawia się 23* CA) ODNOŚNIE TYCH PARAMETRÓW, KTÓRE 'POWINNY BYĆ' TAKIE ZNALAZŁEM NA NASZYM FORUM, NIE WIEM NATOMIAST CZY SĄ ONE TEŻ POD MÓJ SILNIK. -Rozrząd niedawno był zmieniany, założyłem blokadę, wszystko jest na znakach. Przed wymianą rozrządu parametry w grupie 027 były takie same jak teraz. -Kable, świece, sondy są nowe -Na vagu nie ma zadnych błędów -Nie ma różnicy pomiędzy benzyną a LPG -Nie ma katalizatorów - wycięte -cewka i przepływka podmieniona - bez zmian -kompresja książkowa Jedynym mankamentem auta jest jakaś nieszczelność wydechu i olej, który troszkę się sączy spod zaślepek. Panowie liczę na waszą pomoc i sugestie <okok>
Adam.S Opublikowano 31 Lipca 2011 Opublikowano 31 Lipca 2011 Witam odgrzeje troszkę temat u mnie w niuni mam ten sam problem tylko że moc pokazuje się jeszcze rzadziej Jestem ciekaw czy kolega już opanował temat i może podsunie coś ciekawego
Rekomendowane odpowiedzi