Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Co teraz zrobić z ubezpieczeniem ? Na siebie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam 20 lat, prawo jazdy od 2. Wczoraj kupiłem swoje pierwsze auto (za swoje !) Audi A4 B5 1995 1.6 benzyna. Co teraz zrobić z ubezpieczeniem ? Niestety nie mam za bardzo na kogo a na mnie ubezpieczenie 1500zł na rok.

Opublikowano

szukaj, cioci,wójka lub innego kogos z rodziny ze zniżkami i zmień umowe i będzie gitara. Ja samochodzy biore już 5lat z ciotka na spółe i płace połowe tego nawet jak miałem wzwyżke za wiek :decayed:

Opublikowano

Weź tylko pod uwagę, że jak zrobisz buum, to ciotka, wujek czy ktoś tam inny straci też zniżki.

Samochód kupiłeś z Polisą już? Do kiedy jest opłacona? Czy to może pierwsza rejestracja w Polsce?

Opublikowano

Weź tylko pod uwagę, że jak zrobisz buum, to ciotka, wujek czy ktoś tam inny straci też zniżki.

Samochód kupiłeś z Polisą już? Do kiedy jest opłacona? Czy to może pierwsza rejestracja w Polsce?

zgadza sie. Ale wtedy osoba która jest współwłaścicielem nie traci pełnych zniżek tylko część. Np w compensie jak ja mam druga osoba traci 10%.

A z drugiej strony jak kolega ma pierwszy samochód i będzie wiedział że może zaszkodzić nie tylko sobie bo rozwali auto tylko komus jeszcze to będzie jeździł z głową a nie głupiał przed kolegami :przebiegly: sa plusy i tego :chytry:

Opublikowano
  • Autor

Auto pół roku temu sprowadzone z Holandii. Jestem 2 właścicielem w PL.

Opublikowano

ja bym brał z kims na współwłasność kto ma zniżki. No chyba że stać Cie dołożyć 800zł rocznie do tego żebyś miał na siebie to wtedy ok.

Opublikowano

Szukaj z kimś na współe. Jak ja ubezpieczałem moją A4 byłem pytać w warcie to nawet z Babcią która ma 60% zniżki zaoferowali nam 2000 za samo oc na rok, wreszcie wylądowałem w pzu i płaciliśmy jakoś 700 zł. Co do utraty zniżek to przynajmniej w pzu jest tak że jak pukniesz kogoś to masz -5% zniżki.

Opublikowano

biorac na kogos i siebie bedziesz płacił jeszcze zwyzke wiekowa do 25 roku zycia.

100% lub 50% lub 30%

przykład:

zarejestrujesz auto na ojca/wujka, a siebie dopiszesz jako współwłasciciela to... z racji tego ze ojciec/wujek ma 60% znizki to zapłacisz 350zł za OC, ale! masz 20 lat to dołoza do tego Twoja zwyzke wiekowa 50% + ze jest współwłasciciel ok 100-150zł wyjdziesz na 0, czyli bez zadnej znizki i tak przez 5 lat

lepiej nie dopisywac siebie do dowodu i zarejestrowac auto tylko na kogos, podpisac intercyze z kims, ze w razie czego bedziesz dopłacał mu do oc jak spowodujesz kolizje

za spowodowanie szkody zabieraja 5-10% na rok, czy dwa w zaleznosci od wielkosci szkody,

powodzenia w wyborze :good: