Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Centralny zamek- masa błędów POMOCY!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich Klubowiczów.

Mam problem z centralnym zamkiem. Od pewnego czasu przy zamykaniu z pilota nie sygnalizuje zamknięcia przez dwukrotne mrugnięcie kierunkami (zamyka i otwiera normalnie z pilota).

Lista błędów z modułu komfortu:

1561- ------- Left rear door does not lock/unlock

Typ DTC 189

1562- ------- Right rear door does not lock/unlock

Typ DTC 187

1562- ------- Right rear door does not lock/unlock

Typ DTC 61

1559- ------- Drivers door does not lock/unlock

Typ DTC 60

1331- ------- Door control module driver side - J386

Faulty

1560- ------- Passanger door does not lock/unlock

Typ DTC 61

1332- ------- Door control module pass. side - J387

Faulty

Będę bardzo wdzięczny za wszystkie podpowiedzi co może być tego przyczyną. :wink4:

Opublikowano

Od pewnego czasu przy zamykaniu z pilota nie sygnalizuje zamknięcia przez dwukrotne mrugnięcie kierunkami (zamyka i otwiera normalnie z pilota).

alarm się uzbraja i wyje?
Opublikowano
  • Autor

Jest to wersja bez alarmu. Dodatkowo zauważyłem że po zamknięciu cały czas mruga przycisk awaryjnych a kiedyś gasł po ok 30 sekundach

Opublikowano

rozumiem,że po wykasowaniu-błędy powracają te same

Opublikowano
  • Autor

Tak dokładnie. Po wykasowaniu pokazują się w/w błędy :confused4:

Opublikowano

...obstawiam sterownik w drzwiach czyli silniczek w drzwiach kierownika :mysli:

Opublikowano

...obstawiam sterownik w drzwiach czyli silniczek w drzwiach kierownika :mysli:

to samo jest z drzwiami pasażera,dobrze by było podmienić na próbę cały moduł z innego auta
Opublikowano
  • Autor

Też tak myślałem że to ten moduł ale nie byłem pewny. Teraz trzeba coś poszukać na podmiankę :disgust:[br]Dopisany: 13 Czerwiec 2011, 20:19_________________________________________________Czyli koledzy czego dokładnie się chwycić bo jak myślę, że mam dochodzić tego metodą prób i błędów to mnie trafia :wallbash:

Opublikowano

zacznij od drzwi-zamek jest zintegrowany z modulem-podmien i bédziesz widzial na vagu,czy wywala blad ten sam,jak tak-idziesz do modulu komfortu,ale najpierw drzwi-bez znaczenia ktore,blad pojawial sie w obu :wink4:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Koledzy po wyczyszczeniu kostek wchodzących do zamka jest już prawie dobrze.

Powraca tylko błąd 1561 i 1559

Na fisie pokazuje mi otwarcie i zamknięci wszystkich drzwi, oświetlenie reaguje i lampki w drzwiach też.

Pozostaje problem gdy podczas zamykania z pilota nie mrugną awaryjne i moduł komfortu nie przechodzi w tryb uśpienia. Po 2 dniach nie można odpalić auta- rozładowany aku.

Opublikowano

Moze akumulator do wymiany :confused4: sprawdz moze ktoras cela nie trzyma

A co do bledow 1559 1561 to sprawdz polaczenia w tylnych lewych drzwiach miedzy slupkiem srodkowym a sterownikiem drzwi :)

Opublikowano
  • Autor

Kolego też tak myślałem, że to wina aku i kupiłem nowy. Ma pół roku więc raczej odpada.

Oki sprawdzę to połączenie może tam jest problem. Aha moduł komfortu też sprawdziłem i zero oznak wilgoci i zgnitych kabli.[br]Dopisany: 16 Sierpień 2011, 20:11_________________________________________________A jeszcze tak w ramach formalności tylne lewe to jak patrzę z przodu auta czy jak siedzę za kierownicą ?? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję kolego :hi:

• 5 tygodni później...
Opublikowano

witam,podepnę sie pod temat,też mam problem w tylnymi drzwiami kierowcy,od jakiegoś czasu przy zamknięciu drzwi syrenka informuje mnie ,że jakies drzwi są nie zamkniete tzn w rzeczywistości sie zamykają. Pan od alarmu który mi zakładał powiedział ,że to mikrostyk w zamku,więc wymieniłem zamek i problem jest dalej -wywala błąd 1561 i dalej syrenka pika,mało tego po dłuższym postoju 5-8 dni kwas się rozładowuje (roczny sprawdzony ,ładowanie prawidłowe...teraz nie wiem czy to moduł komfortu czy zamki felerne tylko czemu kwas się rozładowuje jak koledze wyżej>>>liczę na jakieś podpowiedzi -z góry dzięki

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Kolego ja w dalszym ciągu nie poradziłem sobie z tym problemem :( obstawiam moduł komfortu

Aku pada ponieważ moduł nie przechodzi w stan uśpienia i cały czas siorbie trochę prądu. U mnie dodatkowo sygnalizuje to włącznik od awaryjnych. Po zamknięciu auta po ok 30sek powinien zgasnąć a u mnie cały czas sobie mruga. Tak jak wspomniałem wyżej obstawiam moduł komfort (jeżeli wszystkie przewody w słupkach masz ok)[br]Dopisany: 18 Wrzesień 2011, 13:16_________________________________________________Problem rozwiązany. Trochę to trwało ale jakoś zawsze brakowało czasu.

Głównym problemem okazał się uszkodzony zamek w drzwiach kierowcy. Wymiana rozwiązała problem i dodatkowo we wszystkich drzwiach wypiąłem kostki wchodzące do zamka i spryskałem WD 40. Podświetlenie awaryjnych gaśnie po czasie i moduł komfortu przechodzi w trym uśpienia i nie ma problemu z padającym aku po ok 24h :notworthy:

Opublikowano

kable pomiędzy drzwiami, a karoserią sprawdź

Opublikowano

WD40 do kostek nie jest za dobrym pomysłem. Są do tego specyfiki jak np. Kontakt ;)