Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Łożysko, przegub czy piasta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie pamiętam jak to było, ale jak koło ma luzy w poziomie (prawo lewo) to po łożysku, a jak góra dół to po przegubie. Czy tak to było?

Właśnie dzisiaj przy wymianie termostatu ruszyłem kołem i się załamałem bo chodzi we wszystkie strony i teraz nie wiem, czy wystarczy wymienić tylko łożysko czy cały komplet razem z przegubem i piastą.

Żeby nie było to przegubu nie słuchać, natomiast dzisiaj jak jechałem to zaczęło mi w tym kole skrzypieć podczas jazdy. Od dawna natomiast tylko przy skręcie w lewo słychać było tarcie (prawdopodobnie klocki o tarcze).

Czy można postawić jednoznaczną diagnozę? I ile mnie to będzie kosztowało?

Opublikowano

Co ma przegub do luzów? na poczatek sprawdz zawieszenie. :hi:

Opublikowano

obstawiam łożysko

Opublikowano
  • Autor

A czy ktoś może podać numer katalogowy łożyska bo w serwisie kosztuje ono 613 zł :shocked:

Chce kupić gdzieś na allegro jakiegoś FAG'a lub SKF'a i chciałbym kupić dobre.

Opublikowano

A czy ktoś może podać numer katalogowy łożyska bo w serwisie kosztuje ono 613 zł :shocked:

tylko to kupuje łożyska w Serwisie

http://allegro.pl/lozysko-przod-skf-audi-a4-b6-1-8t-1-9tdi-2-5tdi-i1618754997.html

Opublikowano

pisz do Tom77 :wink4: allegro se daruj bo możesz kupić chinola
Opublikowano

Przegub można spokojnie wykluczyć.Siadło ci łożysko,a jeżeli jakiś czas tak jeździłeś to niewykluczone że skończy się to wymianą piasty

Opublikowano
  • Autor

Sprawa wyjaśniona. Łożysko wymienione, problem usunięty. :cool1:

Choć męczy mnie jeszcze głuche stukanie jakby z bagażnika. Podczas ruszania do przodu lub tyłu słychać takie głuche puknięcie jakby coś się obijało w bagażniku lub kole zapasowym. mechanik coś mówił o jakieś gumie w zawieszeniu, a czy wy macie jakieś doświadczenia z podobnym problemem?

Opublikowano

posadź kogoś za kierą a ty siadaj na zadek wozu i wysłuc**j :)

moize to też być tłumik walący o spód pojazdu.... albo gaśnica w bagażniku :gwizdanie:

a tak pozaty to Ty będziesz to robił czy mechanik, bo jak mechanik to w końcu mu za to płacisz.... niech się pomęczy

Opublikowano
  • Autor

Robił będę ja jeśli zdiagnozuję usterkę. U mechanika wymieniałem łożysko, więc przy okazji podpytałem żeby łatwiej było szukać :banan3:.

No z tym tłumikiem to muszę sprawdzić, tylko jakiś kanał dopadnę. Przy okazji sprawdzę czy jest cały bo lekko dziwne odgłosy od niego dochodzą :blink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wiem że już trochę czasu minęło,ale jakby ktoś tu trafił i też miał problem ze stukaniem w bagażniku w modelu a4 b6 to podpowiem ze to paliwo w baku chlupocze- ten typ tak ma.Zalej do pełna problem zniknie :decayed:

Pozdro.

Opublikowano
  • Autor

Moje stuki to coś w zawieszeniu, najprawdopodobniej jakieś gumy są już wybite.

Paliwo tankuje zawsze do pełna i nie zauważyłem różnicy przy pustym i pełnym w stukaniu.