Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] rabio bez czinczów a podłączenie wzmaczniecza.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chcialbym sie dowiedziec czy da sie podlaczyc radio bezczinczow(blaupunkt london mp3) do wzmacniacza? czy trzeba miec koniecznie radio z wysjcaimi aux???

Opublikowano

Mozna ale to wyjdzie wielkie druciarstro :)

Podłaczasz przewody głosnikowe do wzmacniacza i tyle :)

Opublikowano

Nie wiem czy jest to dla Ciebie dobra czy zla wiadomosc ale do modelu London (jak i chyba wszystkich modeli Blaupunkta) mozna podlaczyc wzmacniacz/wzmacniacze poprzez wyjscia niskiego napiecia .Blaupunkt nie stosuje w swoich modelach (nie wiem czy wszystkich) wyjsc typu RCA/CHINCH tylko kostke miniISO.Spelnia identyczna role jak wyjscia RCA w radioodtwarzaczach innych firm. Koszt kostki miniISO w zaleznosci od wersji od 10zl do 40zl.

Mozna ale to wyjdzie wielkie druciarstro :)

Podłaczasz przewody głosnikowe do wzmacniacza i tyle :)

Obawiam sie ze jezeli ktos niezorientowany zastosuje sie do tego co napisales moze sie troszke zdziwic :blink: . Warto byloby wspomniec do jakich wejsc we wzmacniaczu ma podlaczyc te przewody :). Nie wspomne juz o tym ze nie wszystkie wzmacniacze posiadaja takie wejscia a jakosc dzwieku przy tej metodzie pozostawia wieeele do zyczenia .

Opublikowano

Oczywiście masz rację, dlatego napisałem,ze wyjdzie z tego druciarstwo (i mozna też uszkodzić wzmacniacz) i dlatego nawet nie pisałem jak

Jakość mierna i trzeba mieć odpowiednie wejścia we wzmacniaczu lub dorobić wtyki chinch do przewodów.

Nie posiadam instrukcji do tego radia i nie wiedziałem, ze ten model "zasili" wzmacniacz w sposób jaki opisaleś

Pytanie było czy sie da :)

Opublikowano

Tak jak pisał Watson w Blaupunktach najczęściej potrzeba przejściówki z kostki na RCA osobno w sprzedaży.

Jak nie posiadasz instrukcji do tego radia znajdziesz ja na streonie www.blaupunkt.pl w dziele serwis.

Tam znajdziesz dokładny opis kostek i info jak podłączyć wzmacniacz.

Opublikowano
  • Autor

dzieki koledzy za pomoc.

Opublikowano

Niektóre wzmacniacze oprócz wejść chinch, mają specjalne wejścia które pozwalają go podłączyć za pomocą wyjść głośnikowych z radia. Ja kiedyś tak u siebie miałem, to była taka mała kosteczka z czterema kabelkami wpinana do wzmacniacza.