Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Zakladanie klimy - jedno pytanko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec tak niedlugo bede zakladac klime u siebie bo znalazlem bardzo tanio (sasiad) i pytanko:

Co musze miec z AFNa a co moge brac od innych ? [br]Dopisany: 16 Czerwiec 2011, 11:14_________________________________________________dodam ze to bedzie klima manualna :P PISAC ! :D[br]Dopisany: 16 Czerwiec 2011, 17:06_________________________________________________halo??;p[br]Dopisany: 16 Czerwiec 2011, 22:54_________________________________________________ciezko komukolwiek napisac ?:P

Opublikowano

A wiec tak niedlugo bede zakladac klime u siebie bo znalazlem bardzo tanio (sasiad) i pytanko:

Co musze miec z AFNa a co moge brac od innych ? [br]Dopisany: 16 Czerwiec 2011, 11:14_________________________________________________dodam ze to bedzie klima manualna :P PISAC ! :D[br]Dopisany: 16 Czerwiec 2011, 17:06_________________________________________________halo??;p[br]Dopisany: 16 Czerwiec 2011, 22:54_________________________________________________ciezko komukolwiek napisac ?:P

dlaczego manualna?

zawsze najlepiej jest brac cały komplet z jednego samochodu, wtedy niema niespodzianek a raczej jest ich najmniej.

Opublikowano

Dokładnie- może gdzieś na na szrocie (auto do recyklingu) albo na alledrogo ktoś sprzedaje. Zerknij jeszcze do działu sprzedam tam jakieś B5 idą na części może i klima będzie :good:

Opublikowano
  • Autor

no ale nie wiem co podejdzie z innych B5 a co koniecznie musi byc z AFNa

Opublikowano

no ale nie wiem co podejdzie z innych B5 a co koniecznie musi byc z AFNa

z AFn było by najbezpieczniej. Na pewno z AFN musisz mieć sprężarkę (chyba że przy innych silnikach sa identyczne niewiem) i przewody te pod maską. Środek to raczej z byle czego z B5 styknie.

Opublikowano
  • Autor

aha :) ale niepewnie to brzmi co napisales pastaldo :D poczekam az fachowiec sie wypowie ;d

Opublikowano

co do spręzarek i przewodów niech się lepiej ktoś bardziej kumaty wypowie ale środek jestem pewny na 99% że jest wszędzie to samo. Różnica polega tylko na tym że przy ręcznej środek jest inny i przy klimatroniku jest inny. Chodzi o cały ten tunel gdzie są klapy itp.

Opublikowano
  • Autor

a moglbys dokladnie powiedziec mi co jest potrzebne do zalozenia klimy ? Sprezarka itp itd?

Opublikowano

do klimatronika: sprężarka, przewody, osuszacz, cały tunel z klapami, sterownik

do ręcznej: sprężarka, osuszacz, przewody, a co do tunelu w środku nie wiem czy różni się czymś od tego bez klimy czy nie.[br]Dopisany: 17 Czerwiec 2011, 10:32_________________________________________________jak o czymś zapomniałem to niech ktoś dopisze

Opublikowano

Kolego klimatyzacje w b5 są takie same różnica jest tylko w v6,2.4,2.6,2.8 sprężarka przewody itp. Do manualnej klimy potrzebujesz skraplacz,osuszacz,parownik+cala nagrzewnica,instalacja,przekaźniki,panel z pokrętłami,kompresor,przewody,wentylator.Jak o czymś zapomniałem to tu masz więcej

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=93749.0

Opublikowano

juz gdzies to pisalem spreazrki w VAGach dziela sie tylko na te od 4 i 6 cylondrowcow przewaznie. takze nawet z benzyny 4 cylindrowej kompresor bedzie pasowal do diesla. Kwestia tylko lapy kompresora aby zamontowac go do bloku silnika. Oczywiscie roznica jest takze w przewodach. wiadomo v6 maja inne przewody bo inaczej umieszczony jest kompresor. Cala reszta jest taka sama. Ogolnie klima manualna od climatronica rozni sie tylko kabelkami oraz cala dmuchawa w srodku ktopra jest dozbrojona w czujniki i silniczki