Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 APT] Coś tarabani u dołu silnika,a może skrzynia?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie cos tarabani[chalasuje]nie wiem jeszcze dokładnie,ale dźwięk dobiega gdzieś z dołu.nie wiem czy to silnik czy mżę skrzynia albo sprzęgło?mam takie zjawisko ze sprzęgłem;bardzo ciężko wchodzi mi pierwszy bieg,jak wcisnę sprzęgło i wybieram 1 bieg to musze pchać lewarek aż wejdzie.nie puszczając sprzęgła cofam lewarek i ponownie wchodzi normalnie,ale jak puszcze sprzęgło to znowu to samo.w czasie jazdy reszta biegów ok.i jeszcze czasami jak wciskam sprzęgło i puszczam to słychać jakieś szuranie,ale nie zawsze.Co obstawiacie?

Opublikowano

Obstawiam kończące się sprzęgło :gwizdanie:

Opublikowano

też wydaje mi sie że to sprzęglo kończy żywot a może sam docisk???

Opublikowano

Jak wciska i puszcza i jest hałas, to może tylko łożysko padać :gwizdanie: Ale wtedy biegi raczej powinny wchodzić płynnie jak zawsze :wallbash: Tarcza? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

dzisiaj jeszcze wczołgam sie pod auto i sprobuje dokładniej zlokalizować ten chalas,bo jak narazie do tej pory słychać to wyraznie jak zaglądam pod auto od przodu,ale w misce olejowej raczej nie ma co tak dudnic?a mogło to by być spowodowane niskim stanem oleju w skrzyni biegów,pytam bo skrzynka jest dosyć mocno spocona[mokra od oleju]poci sie chyba gdzieś z góry tam gdzie przykręcony jest pręcik od lewarka biegów[wybierak czy cos takiego?]

Opublikowano

dzisiaj jeszcze wczołgam sie pod auto i sprobuje dokładniej zlokalizować ten chalas,bo jak narazie do tej pory słychać to wyraznie jak zaglądam pod auto od przodu,ale w misce olejowej raczej nie ma co tak dudnic?a mogło to by być spowodowane niskim stanem oleju w skrzyni biegów,pytam bo skrzynka jest dosyć mocno spocona[mokra od oleju]poci sie chyba gdzieś z góry tam gdzie przykręcony jest pręcik od lewarka biegów[wybierak czy cos takiego?]

Jak jest skrzynia polana od góry to może nastawnik wałka rozrządu a dokładniej uszczelka pod nim puszcza :gwizdanie: - częsta przypadłość w 1.8T i z góry prawie tego nie widać :gwizdanie:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

nie z nastawnika(z pod uszczelki napinacza lancuszka)nie cieknie,cieknie gdzieś z tego miejsca co napisalem wcześniej..wieczorem jeszcze raz dokładnie obejrzę.[br]Dopisany: 18 Czerwiec 2011, 14:48_________________________________________________no i po oględzinach,wziąłem jeszcze koleżkę do tego osłuchiwania.kolega stwierdził ze to gdzieś z przodu silnika,napinacz paska klimy albo klima.wywaliłem pasek od sprężarki i faktycznie dźwięk zniknął.dodam ze te auto nie dawno zakupiłem i przy zakupie widzialem ze nie ma paska,pomyślałem ze musi być cos nie tak ze sprężarka albo z rolka napinacza.pokręciłem ręka kolo od klimy i strasznie szuralo,pomyślałem no tak nie ma paska bo łożysko do wymiany.ale do czego zmierzam,owa sprężarkę i rolkę wymieniłem z rozbitego auta,w sprężarce która zamontowałem łożysko chodziło cichutko i napinacz tez.wymienię na razie rolkę na nowa i zobaczę.Ale ze sprzęgłem tez cos jest nie tak?jak wcisnę sprzęgło to jest cichutko a jak puszcze to szumi,jak puszcze gwałtownie to nawet cos stuknie,a i jak dodam gazu i puszcze to obroty falują i trzesie buda,to może być przez dwumas?[br]Dopisany: 19 Czerwiec 2011, 01:15_________________________________________________witam,napinacz paska wymieniony na nowy z aso i cisza :> ze sprzęgłem na razie dałem sobie spokój.ale chciałbym cos w końcu zrobić z tymi falującymi obrotami,czy ewentualnie dwumas może być powodem falowania obrotów przy zatrzymywaniu sie[bo najwiecej wlasnie wtedy faluja].chodzi mi o to czy wskazówka na obrotomierzu by skakala?