Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CDN] Black Widow quattro GmbH -----> RS4 Avant B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Spoko prawie go nie ma.Juz troszke za pozno bo opony kupione.[br]Dopisany: 30 Czerwiec 2011, 06:49_________________________________________________Tym czasem dziś stukną pierwszy 1000km

zdjcie0242w.jpg

średnie spalanie z miasta z tego 1000 po prostu rewelka.Jak by mi ktos to powiedział to bym nie uwierzył ze 2.0L z turbo z AWD i masie 1650kg może tak malo palić.

Opublikowano

ja to zawsze to mówiłem ale nikt nie wierzył :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

FWD to juz wogole jezdzi o kropelce , w tym wypadkunie wime po co wogle zawraca sobie glowe z dyszlem :wink4:

Opublikowano

No wynik niezły :shocked:

U mnie jest średnie 10 około 9,8 jakos tak więc niewiele mniej..

Opublikowano
  • Autor

Tak krotki okres czasu i juz 1000 km

a na co mam czekac , chce jak najszybciej dotrzec bo mnie czeka trasa w wakacje , wiec rypie po po miescie setke dziennie :decayed:

Opublikowano

Turdzi, czy jazda po Oslo jest porównywalna z jazdą po Krakowie?

Opublikowano

średnie spalanie z miasta z tego 1000 po prostu rewelka.Jak by mi ktos to powiedział to bym nie uwierzył ze 2.0L z turbo z AWD i masie 1650kg może tak malo palić.

nie licytuj sie - ja mam srednie 12,3 z 7tys :wink4:

wystarczylo, ze przestalem w korkach stac....

Opublikowano
  • Autor

Oslo jest na liscie 10 najbardzej zakorkowanych miast w Europie :wink4: , ale spalanie zrobione jazdy wieczornej i porannej , jak jeszcze nie ma duzo korkow.

Opublikowano

Oslo jest na liscie 10 najbardzej zakorkowanych miast w Europie :wink4: , ale spalanie zrobione jazdy wieczornej i porannej , jak jeszcze nie ma duzo korkow.

Lista listą, a własne odczucia to własne odczucia ;) Ciekaw jestem o ile wzrośnie spalanie po dotarciu i cięższej nodze. Tak czy inaczej, jak na razie, mam wrażenie, że era diesli się powoli kończy :decayed:

Opublikowano

U mnie po trasie i b.spokojnej jeździe ze stała prędkością praktycznie bez wyprzedzania

100 km/h - 7,6l

110 km/h - 7,8l

120 km/h - 8,0l

... Ale ile tak można jeździć jak emeryt. Przy dynamicznej jeździe 130-160 komp pokazuje 9,5l. 160-190 zamyka się 10-10,5l

Opublikowano

Lista listą, a własne odczucia to własne odczucia ;) Ciekaw jestem o ile wzrośnie spalanie po dotarciu i cięższej nodze. Tak czy inaczej, jak na razie, mam wrażenie, że era diesli się powoli kończy :decayed:

Po dotarciu to raczej zmaleje..

Opublikowano

a na ktorym miejscu? bo Warszawa na 2-gim :decayed:

Opublikowano
  • Autor

... Ale ile tak można jeździć jak emeryt. Przy dynamicznej jeździe 130-160 komp pokazuje 9,5l. 160-190 zamyka się 10-10,5l

mysle ze 10-10.5 przy 160-190 to nie bedzie realne , zwlaszcza w gronej granicy ale kto wie bo skrzynia jest bardzo dluga.160km 6 bieg i ledwo 2800 obrotow.w BRD mialem juz ponad 3000 :rolleyes:

a na ktorym miejscu? bo Warszawa na 2-gim

o nie pamietam 6 , czy 7 miejsce ,ale w tej kazdym razie w Oslo w godzinach szcytu sa korki jak fiks.

Opublikowano

jak jezdzilem w trasie moim 2.5tdi i utrzymywalem predkosci 170-190 to spalanie bylo wlasnie 10,5 srednie - wiec mysle, ze wynik jak najbardziej normalny.

Opublikowano

Po dotarciu to raczej zmaleje..

Tylko jeśli styl jazdy nie ulegnie zmianie, a mnie chodzi o jazdę z wykorzystywaniem pełnych możliwości samochodu :)

Opublikowano
  • Autor

wykorzystywaniem pełnych możliwości samochodu to nawet TDI 1,9 spali ci 12Llub lepiej.Zreszta spalanie tak jak zuzyce ileju to bardzo dyskusyjna i indywidualna sprawa.Ciezko je porownac bo kazdy jezdzi inaczej w roznych warunkach.Miasto miastu nie rowne trasa trasie i noga nodze.

Opublikowano

ja często latam na w-we i jak mi się śpieszy i jest duży ruch, czyli non stop 3 i pedał w podłogę to 11-12 pokazuje ale ta sama trasa w nocy do 140 i około 8-8,5L. ale trzeba brać pod uwagę że w codziennym ruchu nie ma 100% powtarzalności warunków. a jak ktoś pisał o końcu ery dieslów to w zeszły czwartek lecieliśmy z lbn do białej na 3 auta na wesele, zerowy ruch prędkośc praktycznie całą trase 110-120.volvo v50 2.0tdi 6L, ja za nim jechałem 6.8, moc 2x większa i benzyna...kolega na miejscu pozostawił wyniki bez komentarza

Opublikowano
  • Autor

Dzis mialem okazje troche szybciej pojezdzic na moje ulubionej kretej lesnej drodze.

Jest troche rzeczy ktore mi w tym samochodzie przeszkadza i troszke irytuje ale to co zrobilo Audi w tym samochodzie z zawieszemiem S line to naprawde majstersztyk :cool1: Nawet na pontonach czyli 17" mozna isc taka bomba ze moj STI na seryjnym zawiasie to jakis tapczan :rolleyes: Nawet nie chce myslec jak tosie musi prowadzic na 19" :notworthy:

Opublikowano

zakrętasy w NO bywają ciekawe, jak założysz 19'' zdaj relację