Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CDN] Black Widow quattro GmbH -----> RS4 Avant B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O, to nie mało, ale sam cat pewnie sporo kosztował.

No i weź coś nagraj jak to gada :whistling:

Opublikowano
  • Autor

4 tlumiki , 4 koncowki , katalizator z downpipem ktory sam w sobie kosztuje pod 2K , to dalej bardzo dobra cena.

Chlopaki moze nie maja inponujacej siedziby ale maja mega wiedze , wykonanie i robia na prawde grube fury.

A tak to wyglada pod autem :

http://pl-pl.facebook.com/pages/MGmotorsport/106602909408689#!/pages/MGmotorsport/106602909408689

Opublikowano

Ok, z DP to spoko. A ten tłumik z 6 zdjęcia z FB to czemu tak jest rozwiązany :eusathink: czy to nie przyblokowuje i nie opóźnia ujścia spalin, nie żebym się czepiał ale pierwszy raz widzę taki układ.

Opublikowano
  • Autor

w tym samochodzie liczy sie katalizator , reszta moze byc nawet seria bo reszta wydechu nic nie daje w tym motorze.

Co do samego rozwiazania to tak jest to tez rozwiazane w serii , ale szczegoly to raczej Michala trzeba by pytac.

Opublikowano

Pawel: Teraz jest o niebo lepiej! :thumbup1: Ciemne koncowki wygladaja super. Ale czegos nie kumam, wczesniejsze zdjecia pokazywaly polysk a teraz sa ciemne? O co kaman?

Rurki, same koncowki jakos do mnie tak na 100% nie przemawiaja. No ale ja trudny czlowiek jestem :facepalm:

Moj kolejny wydech, tzn koncowki beda wygladaly tak:

e2b2fd3f3460bc7f.jpg

1. Bo mnie sie tak podoba.

2. Ze wzgledu na latwiejsze ich pozniej mycie, polerowanie itp.

Chrom i wszystko tego pochodne :thumbdown:

Kiedy jakis soundtrack? :P

BTW: Moge wrzucic Twoje zdjecia do VACN w watek: "Du gjor det helt riktig - norsk utgave!"

BTW2: Bede w Uszlu za jakies 2 tygodnie. Mam kiepskie polaczenie z Zurich'em i TROCHE czekania. Moze bysmy jakis spot wymyslili? :) Tylko ze ja bez bialasa :(

Opublikowano
w tym samochodzie liczy sie katalizator , reszta moze byc nawet seria bo reszta wydechu nic nie daje w tym motorze.

Co do samego rozwiazania to tak jest to tez rozwiazane w serii , ale szczegoly to raczej Michala trzeba by pytac.

A w millteku ten tłumik też był tak zrobiony ?

Opublikowano

Turdzi to Ty w Oslo siedzisz?

Opublikowano
  • Autor

A w millteku ten tłumik też był tak zrobiony ?

w milteku tego tlumika wogole nie ma bo ma tylko 3 , dlatego tak daje po uszach

Turdzi to Ty w Oslo siedzisz?

siedze , stoje , chodze , biegam, jezdze i nie wiem co tam jeszcze :wink:

Opublikowano

Turdzi, jakaś dziwna ta teoria z tym tłumikiem za catem. Milltek go nie ma, w AWE też nie widzę, więc skoro u Ciebie zrobili to w ten sposób to jak to się będzie miało do wydajności. Może układ jest teraz cichszy podobnie jak w serii, ale jak to się będzie miało do wydajności :eusathink:Jego budowa jest co najmniej dziwna, spaliny wpadają do tłumika i uderzają w ściankę, a potem co ? cofają się i powodują zawirowania, niestety fizyki nie da się oszukać. Pisałeś, że w millteku bałagan robił ten trójnik i "przytkane" końcówki, a tu piszesz, że i tak auto jedzie samym katem :eusathink: to o co come one skoro ta dodatkowa pucha wygląda jak wygląda ?

Nie zrozum mnie źle ale tego nie rozumiem :wink: Pewnie dowiem się dopiero po korekcie jak program ogarniesz :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Dlatego AWE czy APR urywaja leb bo maja tlumiki przelotowe , a ten dodatkowy ma konstrukcje taka jak w serii, do tego jest tak jak piszesz , czy napisalem wczesniej ten motor reaguje na katalizator , lub jego calkowite wywalenie , reszta jest w sumie dla picu.Katem wygrasz 15-20KM a reszta wydechu moze z 3-5.Dobieto jak wsadzis BT to moze wiecej jest do ugrania.

Tak masz to zrobione w serii

http://allegro.pl/tlumik-tlumiki-2-0-tfsi-audi-a5-cabrio-cae-i2247911742.html

Black Forest tez tak ma zrobiony wydech...........

http://www.audizine.com/forum/showthread.php/445279-Black-Forest-Industries-Presents-Project-A5-2.0T

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Btw: zdejmij sobie te brzydkie czerwone oblaty :wink:

Opublikowano
  • Autor

co to sa czerwone oblaty ?

---------- Post dopisany at 21:55 ---------- Poprzedni post napisany at 21:49 ----------

Pawel: Teraz jest o niebo lepiej! :thumbup1: Ciemne koncowki wygladaja super. Ale czegos nie kumam, wczesniejsze zdjecia pokazywaly polysk a teraz sa ciemne? O co kaman?

Rurki, same koncowki jakos do mnie tak na 100% nie przemawiaja. No ale ja trudny czlowiek jestem :facepalm:

Moj kolejny wydech, tzn koncowki beda wygladaly tak:

http://images10.fotosik.pl/1303/e2b2fd3f3460bc7f.jpg

1. Bo mnie sie tak podoba.

2. Ze wzgledu na latwiejsze ich pozniej mycie, polerowanie itp.

Chrom i wszystko tego pochodne :thumbdown:

Kiedy jakis soundtrack? :P

BTW: Moge wrzucic Twoje zdjecia do VACN w watek: "Du gjor det helt riktig - norsk utgave!"

BTW2: Bede w Uszlu za jakies 2 tygodnie. Mam kiepskie polaczenie z Zurich'em i TROCHE czekania. Moze bysmy jakis spot wymyslili? :) Tylko ze ja bez bialasa :(

Jakos mi umknal twoj post.Koncowki roznie wygladaja bo sa w czarnym chromie , zdaleka wygladaja jak czarne , a z bliska maja troche polysku , ale chyba je pociagne na mat , ale to pozniej.

Ta twoja koncowka ze zdjecia , fajna bo taka surowa a ja takie lubie.

Opublikowano

oblaty to te naklejki na nr rejst. czerwone w tym roku..:banan:

U mnie od 1ego looooong gone brzydale!

Opublikowano

fajne masz felgi :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Muszę Ci powiedzieć, że dziwnego tego Millteka miałeś. Ja wymieniałem w zeszłym tygodniu i takich dziwacznych rozwiązań nie ma. Tak to u mnie wygląda:

20120515182622.jpg

20120515182639.jpg

20120515182648.jpg

Opublikowano
  • Autor

nie wiem co dolega milltekowi S4 i czemu rossi wymienia ale ten do 2.0 TFSI to jakies nieporowumienie.

Zreszta Michal z MG poogladal sobie i powiedzial ze te wydechy to chyba jakis kowal robi w stodole a nie szanowana firma.Niestety nie wszystko zloto co sie swieci , to samo dotyczy MTMow i innych wielkich szanowanych firm.Lipa za ciezkie pieniadze i tyle.

Tak BTW masz ten wydech RACE ?Nie urywa ci glowy

Opublikowano

No jak widzisz po tych zdjęciach ten jest całkiem w porządku, bez jakichś dziwnych spawów czy czegokolwiek, oglądaliśmy go jak przyjechał i raczej nie można było na cokolwiek narzekać. Też nie wiem co jest z tymi do 2.0 TFSI, ale z tych zdjęć wynika, że ten od S4 raczej jest ok prawda?

Tak, to jest wydech non-resonated.. Powiem Ci, że brzmi bardzo przyjemnie, słychać go w środku - czy głowe urywa nie wiem, może z tyłu jak się za autem stoi, w środku cud miód i malina, tyle mogę powiedzieć ;) Będziesz kiedyś w Poznaniu to wpadnij się przekonać!!

---------- Post dopisany at 22:25 ---------- Poprzedni post napisany at 22:25 ----------

No jak widzisz po tych zdjęciach ten jest całkiem w porządku, bez jakichś dziwnych spawów czy czegokolwiek, oglądaliśmy go jak przyjechał i raczej nie można było na cokolwiek narzekać. Też nie wiem co jest z tymi do 2.0 TFSI, ale z tych zdjęć wynika, że ten od S4 raczej jest ok prawda?

Tak, to jest wydech non-resonated.. Powiem Ci, że brzmi bardzo przyjemnie, słychać go w środku - czy głowe urywa nie wiem, może z tyłu jak się za autem stoi, w środku cud miód i malina, tyle mogę powiedzieć ;) Będziesz kiedyś w Poznaniu to wpadnij się przekonać!!

Opublikowano

sorry za OT ale jak na tygodniowy wydech to bardzo jest uwalony :(