Rad8k Opublikowano 19 Czerwca 2011 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Witam, Jestem świeżo po zamontowaniu instalacji LPG (BRC-Sequent-24). Mam problem z układem chłodzenia po zamontowaniu LPG trzymał cały czas 100oC. Po rozmowie z monterem powiedział ze mozliwe jest iz układ chłodzenia sie zapowietrzył bo wpinali się w przewody wodne z instalacją LPG (czujnik temperatury czy coś).Ale ze ten silnik powiniem sie sam odpowietrzyć to zebym jeszcze troche nim polatał. Po kilku dniach dalej było to samo, wiec sam sie zabrałem za odpowietrzenie. Wykonałem tylko punkt e) e) Teraz najważniejsze, mój manewr: po prostu otworzyć naczynko przelewowe, pougniatać trochę węże do chłodnicy i z chłodnicy i iść na piwko, czy co tam kto lubi, a nasze A4 niech chodzi aż się termostat otworzy, znakiem tego będzie ciepły dolny wąż, powinien być nawet gorący. z linku na forum a4 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=64170.msg1891501;boardseen Po otwarciu naczynka przelewowego usłuszałem miłe psssyt i temperatura powoli spadała na 90oC Tylko ze probem co jakis czas powraca przy zamknietym naczynku przelewowym ,gdy wytworzy sie cisnienie temperatura na postoju rośnie do 100oC , a po odkreceniu denka i wypuszczeniu ciśnienia wszystko wraca do normy.
juby_p Opublikowano 20 Czerwca 2011 Opublikowano 20 Czerwca 2011 A nie możesz wykonać punktów od a do d? Zamiast nakręcania czegoś tam na zbiornik przelewowy wystarczy go odkręcić (3 śruby) i podnieść wyżej od przewodów nagrzewnicy.
Rekomendowane odpowiedzi