Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Reklamacja TATECHNIX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Koledzy czy reklamował ktoś z Was zawiechę gwintowaną z Tatechnix-a? Mam je na aucie jakieś 4 miesiące i jaja są od początku bo skrzypiał bardzo bo siadł na odbojach czego nie wiedziałem za raz po montażu. W tym też czasie za raz po założeniu gwinta miałem sprawdzoną sprawność amorków na stacji kontroli pojazdów gdzie pokazało 75% oraz 76% z przodu. Denerwowało mnie to skrzypienie więc podniosłem auto o 1cm i ciachnąłem odboje o połowę, skrzypienie ustało lecz pojawiło się dobijanie na lekkich wybojach i znowu auto na gwincie poszło w górę o 1cm ale dobijanie pozostało i teraz jeżdżę nim max 60km/h bo inaczej jak coś jebnie z przodu to szok. Wczoraj byłem jeszcze raz sprawdzić amorki i :wallbash: od kierowcy mam 50%, od pasażera 40% sprawności. Teraz pytanie jak Tatechnix podchodzi reklamacji bo wolę wiedzieć na czym stoję i czy ładować inny zawias na podmiankę czy wymienią to od razu na nowe i mi odeślą.[br]Dopisany: 19 Czerwiec 2011, 21:44_________________________________________________Nikt nie pomoże? Czy taki stan jak opisałem nadaje się do reklamacji czy te % są jeszcze do jazdy?

Opublikowano

Oczywiście reklamuj. Mam nadzieję, że masz wydruki z badań amorków....

Opublikowano
  • Autor

Tego pierwszego nie mam ale mam ten ostatni gdzie wyszło 40% i 50% bo nie myślałem że padną po kilku miesiącach jazdy.

Opublikowano

jest sens wogóle coś takiego zakładać na polskie dziurawe drogi?

Opublikowano

zasadniczo powinieneś mieć 2 lata gwarancji na zawieszenie jeżeli sprzedawca nie zaznaczył innej opcji, od kogo kupiłeś? masz dowód zakupu w postaci paragonu ew. faktury? masz podbitą w książce gwarancyjnej datę montażu przez warsztat? może być tak, że nie spełnisz jednego z warunków i zapomnij o reklamacji

Opublikowano
  • Autor

Mam wszystko co trzeba. Datę montowania mogę wpisać nawet z miesiąca w tył bo mój znajomy jest kierownikiem stacji kontroli pojazdów i to oni mi to montowali przy warsztacie obok stacji. Gwint kupiłem od sprzedającego Tatechnix z allegro, nie ma żadnych negatywów. Zawieszenie chcę oddać do reklamacji za 2 miesiące bo teraz się buduję i kasa idzie na razie w dom a te 5km jakoś daje radę przejechać. Gwarancja jest na 2 lata. Czy cięte odboje mają jakiś wpływ na reklamację bo ja mam cięte z racji że auto stało wysoko bardzo a miałem ustawione je tak samo jak na poprzednim gwincie. Cięcie konsultowałem ze sprzedającym i mówił że cięcie odbojów nie jest ingerencją w samo zawieszenie a raczej amortyzator.

Opublikowano

Znam podobną historię z tymi samymi amorami, tzn. reklamacja uznana, wymiana towaru i dalej skrzypi, rypi, kasy nie oddali.

Opublikowano
  • Autor

skrzypi rypi to pół biedy ale czy trzymają %%% na trzepaku?

Opublikowano

Czytając ten wątek zgadzam się z kolegą andrewb25 że nie ma sensu zakładać gwint na nasze drogi,efekt wizualny nie rekompensuje klopotów użytkowania

Opublikowano

gwint gwintowi nie równy, jak producent jest znany i markowy to problemy zdarzają się sporadycznie, ja przejechałem w B7 35 tkm na Teinie SS i Lexusem GS300 na BC Racing z 25 tkm bez żadnych problemów

Opublikowano
  • Autor

Czytając ten wątek zgadzam się z kolegą andrewb25 że nie ma sensu zakładać gwint na nasze drogi,efekt wizualny nie rekompensuje klopotów użytkowania

Ja mam gwint tylko dlatego że do pracy mam 10km i drogę mam naprawdę w bdb stanie a trasę rzędu 100km moje auto widzi raz na rok. Dziwi mnie że gwint potrafił paść na takiej drodze a i prędkości nie rozwijam oszałamiających bo staram się jeździć w miarę przepisowo to też nie powinien być zmęczony.

Opublikowano

sprawność trzymały na bdb poziomie te reklamowane i kolejne, ale hałas podczas ich pracy był okropny

Opublikowano
  • Autor

U mnie po obcięciu odbojów piszczenie ustało i nic się nie tłucze w czasie jazdy prócz tego dobijania na wybojach małych oraz tero że nie trzymają. Zareklamuję je i zobaczę co mi dadzą. Mam stary gwint to założę na przód bo trzymał po 75% na przodzie a tył się wylał.