Houdini Opublikowano 21 Czerwca 2011 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Witam szanownych forumowiczów. Jakiś czas temu z przyczyn wyższych musiałem dokonać dosyć kosztownej naprawy w mojej quattr'ówce, a że trafiła się okazja to wymieniłem silnik niższymi kosztami. I tak z 1.8 wsiadłem na 1.8t. Ostatnio zauważyłem dosyć dokuczliwe drgania do 80 km/h oraz huczenie w prawym przednim kole, a przy wymianie tarcz mechanik powiedział że albo przegub wewnętrzny albo skrzynia zaczyna umierać. Tak wiec domyślam się że to raczej wina przegubu. Z racji iż skrzynia została ta sama to mam takie pytanko, czy przegub wewnętrzny z 1.8 turbo będzie pasował do skrzyni z 1.8? I czy w ogóle jest sens kombinowania, chodzi mi o to że silnik mocniejszy to przegub przydałby się mocniejszy, jak nie całe półośki. Co do wydechu, to niestety wydech w połowie również jest ze starego silnika, co też mnie nie bawi, lecz gdy szukam od turbo to wszystkie mają tłumik środkowy montowany poprzecznie a u mnie jest wzdłuż. I stąd też pytanie o wydech. Czy wszystkie turbo miały poprzeczny czy poprostu muszę szukać od quattro ewentualnie pójść do firmy co zrobi mi customa? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi