welpaxA4 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Witam wszystkich serdecznie mam problem tego typu: potrzebuje wiedzieć co to za czujnik (FOTKA) czujnik znajduje sie u dołu bloku silnika patrząc od koła z prawej strony filtra oleju jest dokręcany na śrubke 10 i przylega do bloku na oring (sączy sie z niego olej:)) prosze szybką pomoc i pezepraszam za ewentualne błedy w pisowni dziękuje z gory Paweł(audi a4 2.6 abc automat)
KICHOL Opublikowano 22 Czerwca 2011 Opublikowano 22 Czerwca 2011 To może być: czujnik spalania stukowego ..........nie może się z niego sączyć olej olej może po nim spływać.....daj lepszą fotkę gdzie on dokładnie jest
welpaxA4 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2011 pod czujnikiem jest oring który puszcza olej potrzebuje taki kupic ale musze wiedzieć co to za czujnik
Rafal-L Opublikowano 22 Czerwca 2011 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Przeciez masz zalana czesc silnika najpierw to dokaldnie umyj i sprawdz skad jest wyciek, po czym wnioskujesz ze to z czujnika?
welpaxA4 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2011 silnik był czysty na 100 % wali spod czujnika wyżej wszystko suche probowałem na silikon ale i tak puszcza
welpaxA4 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2011 wytarłem i wydmuchałem powietrzem na około i leci stróżka oleju z pod niego [br]Dopisany: 22 Czerwiec 2011, 20:14_________________________________________________na silikon nie pomaga wymienie ten oring nie chce robić na sztuke nic bo to długo nie potrzyma
Rafal-L Opublikowano 22 Czerwca 2011 Opublikowano 22 Czerwca 2011 masz sylikon wysoko temperaturowy??? jak tak to obklej do okola syliksem i na to wklej uszczelke i do okola uszczelke obklej:)
welpaxA4 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2011 ale po co jak można wymienić na nowy i bedzie dobrze na silikon już probowałem tak jak mówisz uszczelnic i poszcza dalej
ryszard1961 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Opublikowano 22 Czerwca 2011 a dlaczego chcesz wymieniać czujnik jak poszło uszczelnienie
welpaxA4 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2011 Chcę wymienić oring a nie czujnik wiem już jaki ma być,dziękuje za pomoc (MOŻNA ZAMKNĄĆ TEMAT)
Rekomendowane odpowiedzi