Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Czy to rdza?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pomyślę, przeanalizuję :kawa: i podejmę decyzję. Tylko spokój może mnie ocalić. :slina:

Dla mnie na minus jest to, że dałem większe pieniądze za auto z ori lakierem, a teraz sobie go pomaluje i będę miał auto parę tysięcy tańsze ("bite"). Bo mogłem kupić taniej malowane i miałbym podwójna korzyść - pomalowane + parę tysi w kieszeni.

Niestety podczas oglądania auta przy kupnie wszystkiego nie da się "dopatrzyć" a pewne rzeczy wychodzą dopiero po czasie.

Taka dygresja. Kiedyś moi teściowie kupowali Corse C i robiłem za "znawcę". Pojechaliśmy oglądać granatowego Belga i ja sprawdzałem lakier, całe auto oglądałem, a ze mną jeszcze 4 osoby. Wszystko było w miarę ok. Stwierdziłem, że lakier dobry (a wtedy nie byłem jeszcze wytrawnym "lakiernikiem"). Przyjechaliśmy do domu nowym autkiem i przyszło oglądać to auto dziecko kilkunastoletnie i pierwsze pytanie, a czemu to lusterko jest zielone!!! :shocked: Oglądaliśmy go w pięc osób i nikt nie zauważył, że lewe lusterko miało zielona nakładkę w niebieskim aucie :wallbash::polew:

Oczywiście okazało się po czasie, że auto było malowane, ale ktoś to zrobił perfekcyjnie i do dzisiaj jeżdżą bezproblemowo już dobrych kilka lat.

U siebie problem ten rozwiązałem po przez zrobienie zaprawki z tym, że kupiłem sobie podkład oraz bazę z utwardzaczem. Delikatnie skalpelem usunąłem pęcherze i pędzelkiem pomalowałem. Nie wiem jak na twoim kolorze ale u mnie trzeba się dobrze wpatrywać aby to zobaczyć. Robiąc to chodziło mi głównie o to aby rdza tam się nie rozwinęła ponieważ w obecnym stanie nie jest to rdza lecz efekt kontaktu ocynku z wilgocią. Ponadto jak masz sprawne auto to na kolorze się nie jeździ i w ogóle bym się tym już nie martwił. Jeżeli z tym zostaniesz do kolejnej zimy pęcherze będą jeszcze większe ponieważ wilgoć wnika ci pod lakier a mróz zrobi resztę.

Opublikowano

prawda jest taka że jeśli masz ori blachy i ori lakier to takie rzeczy wychodzą mam takie coś na drzwiach i lakiernik powiedział że sporo tych modeli malował z tego powodu i mówił że auta nie były wcześniej malowane ,mówił że ori lakieru jest bardzo cienko i byle kamyk może go odbić j

Jak sprawdzałem miernikiem ostatnio B6 lakier miał 130-140um, a na touranie 2008r 90-110um, także także jest co raz gorzej :disgust:

Opublikowano

właśnie tu jest problem coraz miej lakieru kładą a ocynk nie jest taki zły pod zerwanym purchlem była elegancka blacha żadnej rdzy być może jakby pojeździł z tym dłużej ruda może zaatakować

Opublikowano

Teraz może jeszcze nie wyjdzie tam gdzie widać gołą blachę ale po następnej zimie i kochanych drogowcach sypiących tony soli na 100% wylezie :shocked:

Opublikowano

Teraz może jeszcze nie wyjdzie tam gdzie widać gołą blachę ale po następnej zimie i kochanych drogowcach sypiących tony soli na 100% wylezie :shocked:

powiem ci że mam na rancie nadkola z tyłu obtarcie do gołej blachy i po zimie nic się nie stało rudej nie ma no ale to co innego pod purchlem woda tak szybko nie odparuje jak na odkrytej powierzchni ,tak czy inaczej trzeba naprawić

Opublikowano

U mnie na gołej tam gdzie było lekko obtarte już zaczęła się pojawiać :ruda" , ale drobny papierek, podkład, lakier i na razie ładnie wygląda :cool1: