Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana żarówki światła przeciwmgielnego i demontaż kratki w przednim zderzaku Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AUDI A4 B8 2008-2012

Jak wymienic w bardzo prosty sposob zarowke w swietle przeciwgielnym ? Oto szybki poradnik jak dostac sie bezbolesnie nie uszkadzajac lakieru w zderzaku i kratki halogenu :)

Na poczatku odpalamy samochod i ustawiamy kola skrecone w prawa strone . W ten sposob mamy dostep do dwoch srub mocujacych materialowe nadkole. Odkrecamy je Torx 25 i mamy halogen raz z zarowka na widoku :wink4:

89152232.jpg

Po odslonieciu nadkola ukazuje sie nam halogen z instalacja . Odbezpieczamy wtyke , odlaczmy ja i wyciagamy przekrecajac zarowke H11 .

36038326.jpg

89419762.jpg

1 - wtyka
2 - zarowka
3 - odpowietrznik

Po wyciagnieciu spalonej zarowki zakladamy nowa i skladamy wszystko w odwrotnej kolejnosci :)

Jezeli chodzi kratke i jej demontaz wyglada nastepujaco : bedziemy potrzebowac plaski srubokret

84261774.jpg

1 - Kratka halogenu
2 - wkret mocujacy
3 - zarowka
4 - Wtyka
5 - Halogen
6 - wkret mocujacy

Zwykla kratka w zderzaku sposob wyciagania :)

24125871.jpg

Kratka S LINE sposob demontazu :)

13683671.jpg

Mocownia halogenu 3 odkrecamy sruby 1 i 2 wyciagamy halogen :)

60307240.jpg

Na pewno sie przyda i zycze milej wymiany i demontazu :wink4:

• 2 lata później...
Opublikowano

Da rady jakoś zdemontować to szkiełko z halogeny żeby je wyczyścić od środka ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja mam pytanie z innej beczki a mianowicie czy halogenach audi a4 b8 stosowane były tylko żarówki H11?

Opublikowano

Dzięki wielkie, sprawdziłem w przykładowej przeglądarce Philipsa, która sugerowała/wprowadziła mnie w błąd że może być jeszcze H9.

Opublikowano

Dziś wyciągałem kratkę zderzaka (światła przeciwmgielne) zwykłą i system wyciągania jest ciut inny niż jest to na rysunku w poście wyżej.

Kratka zwykła ma dwie dziury na górze i tam są zapadki które trzeba podważyć śrubokrętem (jak w kratce S-Line).

Wrzucę kilka fotek może się komuś przyda, zawsze lepiej podpatrzeć niż połamać:wink:

20140114_144223.jpg

20140114_144246.jpg

20140114_144322.jpg

20140114_144402.jpg

Opublikowano

Ostatnio też miałem małe podejście do tych maskownic, jednak się poddalem. Wskazówki napewno się przydadzą w końcu wiosna już tuż, tuż a ringi A5 czekają na montaż;-)

Opublikowano

No ja właśnie też zacząłem rezanie tych ringów:decayed: po podważeniu tych zapadek kratka elegancko wychodzi, trzeba tylko uważać żeby się z tym za mocno nie szarpać bo można połamać resztę zapadek:banan:

Opublikowano

Mnie ostatecznie powstrzymała decyzja a w zasadzie jej brak co do oświetlenia w halogenach...HID czy też LED CREE? Jak zapadnie zapadnie ostateczna decyzja robię atak na zadania:-/

Opublikowano

Ja kupiłem na razie jedną LED Cree zobaczę jak to wygląda i czy błędów nie wali:kox:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

mozecie smialo kupowac led cree ja ostatnio u siebie wymienialem i wszystko ok swieca b.ladnie , bledow nie ma. polecam ten mod . pozdro.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jest tego ustrojstwa w cholerę. jakie kupić żeby nie kupować nowych za miesiąc?

Opublikowano

Ja kupiłem jedną 29W na próbę i teraz z jednej strony mam LED CREE z drugiej zwykła żarówka i porównując ilość światła to muszę powiedzieć że led CREE niby wydaje sie mocniejsze ale na ziemi światło jest o wiele słabsze niż ze zwykłej żarówki. Oczywiście o kolorze światła nie wspominam bo wiadomo

Opublikowano

Ja wlasnie dzisiaj odebralem moje LED CREE Wholesale Product Snapshot Product name is U.S.CREE Chip 50W Auto LED Headlamps/Auto LED Headlight/Auto Headlamps/Auto Headlight/LED Head lamps/LED Head light H11 #fv i w tygodniu zakladam ;)

---------- Post dopisany 11-06-2014 at 21:18 ---------- Poprzedni post napisany 10-06-2014 at 22:49 ----------

Zalozone;).Zadnych bledow nie wywala.Polecam

Opublikowano

a te wentylatory na końcu żarówki są na zewnątrz?

Opublikowano

Tak,wystaja na zewnatrz razem z tymi czarnymi radiatorami.Zdaje to egzamin.Kiedys mialem Smarta Brabusa i tam byly tez takie zarowki.Jezdzilem nim kilka miesiecy i nic sie nie dzialo,wiec nie trzeba sie obawiac ze sie lampa wytopi lub cos w tym stylu.

Opublikowano

witam,ja zamontowałem XID slim k4300,żadnych błędów nie pokazuje i oto efekt:)

20140611_1511231.jpg

20140611_15113611.jpg

Opublikowano
Tak,wystaja na zewnatrz razem z tymi czarnymi radiatorami.Zdaje to egzamin.Kiedys mialem Smarta Brabusa i tam byly tez takie zarowki.Jezdzilem nim kilka miesiecy i nic sie nie dzialo,wiec nie trzeba sie obawiac ze sie lampa wytopi lub cos w tym stylu.

a nie obawiasz się że obwód silniczków zmoczy się i wywali Ci bezpieczniki?

ja lata temu wstawiłem tal LED CRE z barwą zbliżoną do Led z lampy i świeci do tej pory bez zastrzeżeń :wink:

Opublikowano

Zrobilem oslonki z cover-ow od dezodorantow kobity i delikatnie przykleilem na klej do szyb;).Wiec kazdy silniczek jest osloniety dookola.Podczas normalnej jazdy nie ma prawa zamoknac,zreszta oslona pod silnikiem i nadkola dosyc dobrze je chronia.

Opublikowano

Dobrze, ja kilka razy ścigałem zderzak u siebie i u innych rezaczy ;), niektóre komponenty były tam mokre...