Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Przełącznik lusterek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam małe pytanie. Posiadam A4 B5 po lifcie i dołożylem sobie ostatnio podgrzewane lusterka (wkleilem maty grzewcze i poprowadziłem kable do drzwi). Nie chce się podpinać z kablami pod ogrzewnaie tylnej szyby, ale chce mieć możliwość włączenia tego ogrzewania za pomocą przełącznika do sterowania elektrycznymi lusterkami w drzwiach kierowcy. Nie wiem tylko czy w tych A4 przełącznik do elektrycznych lusterek ma pozycje do załączenia ogrzewania (wiem że w passatach była dodatkowa pozycja na tym przełączniku, która załączała grzenie lusterek). Znalazłem na allegro coś takiego:

http://allegro.pl/panel-lewy-przod-przelacznik-lusterek-audi-a4-i1672731002.html

,a wiec ta dodatkowa "ikonka" na rączce wskazywałaby na to że takie przełączniki występowały. Ponadto mam w gnieździe przełącznika 8 pinów, a miejsca jest teoretycznie na 10 pinów. Czy mogliby mnie koledzy poratować i oświecić mnie troche w tej kwestii ?

Opublikowano

Ta dodatkowa pozycja jest od elektrycznego składania lusterek, występowało w niektórych egzemplarzach. W b5 podgrzewanie lusterek nigdy nie było fabrycznie realizowane tak jak chciałbyś to podpiąć.

Opublikowano
  • Autor

A wiesz może na jakiej zasadzie odbywa się to składanie lusterek ? W sensie czy to pokrętło można przełożyć w tą pozycje i ono tam zostaje, czy trzeba trzymać dopóki lusterka by się nie złożyły ?

Opublikowano

Na temat składanych lusterek jest wszystko na Naszym forum dostępne więc :szukaj: i czytaj.

Pokrętło zostaje tak jak go przekręcisz.

Jak pod tą pozycję chciałbyś podłączyć grzanie to tylko przez dodatkowy przekaźnik bo dokładane maty biorą

duży prąd i styki tego przełącznika szybko uszkodzisz.

Przy składaniu ta pozycja niniejszego przełącznika podaje masę na sterownik składania lusterek ale prąd jest bardzo

mały.

Opublikowano
  • Autor

nie no, co do przekaznika to wiadomo :)

nie bylem tylko pewien czy ten przelacznik bedzie taki jak to sobie wymyslilem, ale widze po Twoim poscie ze bedzie pasil do tego co chce zrobic. Wielkie dzieki za pomoc !