rafal_1281 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Witam.... Problem jest już od jakiegoś czasu a mianowicie ciężko przełączyć nawiew... Zimą cały czas miałem ustawione na szybę. Natomiast teraz jest lato i wolałem aby nawiewy klimy były skierowane na mnie i pasażera. Wczoraj popadał deszcz więc chciałem na szybę bo była strasznie zaparowana i lipa. Klimatronik podświetla ikonkę szyby ale nie wieje. Przy przełączaniu tak było, że przełączało kiedy chciało. Wiec coś jest nie tak ? Wydaje mi się, że po chwili powinno przeskakiwać... Do tego kimatronik mruga. Czasami widać wszystko a czasami czerwone ekrany. Spotkał się ktoś z czymś takim ? Pozdrawiam...
Arturoo Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 albo Ci szwankuje klimatronik albo silniczki klap niedomagają , ze wskazaniem na pierwszą opcję -podepnij vag'a on prawdę Ci powie
rafal_1281 Opublikowano 3 Lipca 2011 Autor Opublikowano 3 Lipca 2011 Uploaded with ImageShack.us Mówi to coś ? ew. mam do dyspozycji do jutra kabel polski vag i POLSI VAG 4,9 da się coś z tym zrobić ?
Okruchos Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 Poczytaj tu o tym silniczku... http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=13920.0 Spróbuj go najpierw rozebrać i przeczyścić...
rafal_1281 Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Opublikowano 4 Lipca 2011 Witam ponownie.... Wyjąłem dzisiaj ten silniczek i niestety nie działa on w moim samochodzie, lecz gdy podłącze go pod 12V (prostownik) działa. Działą także gdy podłączyłem go pod gniazdo zapalniczki w samochodzie przez wtyk od cb radia. Panel klimatronika też wyjąłem to chociaż on przestał mrugać gdzie dalej szukać przyczyny ? Sprawdziłem również, że do silniczka dochodzi prąd... Wiec problem jest w sterowaniu...
Rekomendowane odpowiedzi