Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Żarówki Philips BlueVision Ultra czy X-treme Vision

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy pytanie jak w temacie. Które żaróweczki proponujecie wybrać ?

Opublikowano

miałem kiedys chwile Philipsy ....po pierwszym wieczorze wylądowały na drogowych (a w soczewki HID`y)

Opublikowano
  • Autor

a kolego niemasz problemów z niebieskimi czy gościem od diagnostyki ?

Opublikowano

Niebiescy - jak w Twojej okolicy się znają to nie pojeździsz jak nie to masz szanse. Tak samo z diagnostą. Wiele ludzi zakłada i jeździ choć są problemy z zakłóceniami w CB. Jak już kupisz to barwa 4300 najbardziej zbliżona do normalnej żarówki.

Opublikowano
  • Autor

no właśnie niestety słyszałem coś ostatnio o nagonce na hidy. Dlatego na razie postanowiłem wypróbować te philipsy. tylko niewiem na które sie zdecydować

Opublikowano

nie ważne które wybierzesz, każde przepalają się dosyć szybko więc kasa w błoto, lepiej kupić zwykłe żarówki Phillips albo OSRAM

Opublikowano

HID w soczewke 4300 K - to minimalne problemy z niebieskimi .......jezdze juz 2 lata na HIDach - ok 100 000 km

co do przeglądów - zawsze jeżdze w to samo miejsce, diagnosta dokładnie sprawdza całą furę a w szczególności regulacje lamp i twierdzi ze gdyby lampy nie miały oznaczenia homologacji pod palnik xenonowy to nie byłoby wyproś - więc zawsze żegnamy sie słowami do zabaczenia za rok :)

a zakłócenia na CB to juz inny temat :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

no to mnie pocieszyłeś kolego :) a może możesz polecić jakieś dobre hidy ?

Opublikowano

jak masz do wydania ok 600 PLN - bierz Denso, jak mniej mniej bierz M-Tech , ja jezdze na tych przetwornicach :

http://www.auto-xenony.pl/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,42/category_id,9/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,1/

żarniki to ten sam produkt wszędzie .....szału nie ma z trwałością

Przetwornice przy jezdzie non stop na swiatłach wystarczają na jakies 40 000 km

Opublikowano

kupowałem z tej firmy www.auto-xenony.pl i byłem zadowolony, jak będziesz kupował to te w okolicy 200 zł bo mają wbudowane filtry i CB nie szaleje

Opublikowano

może coś dorzuce na temat żarówek od siebie, w moim poprzednim aucie czyli golfie 3 z lampami na soczewce (in.pro) miałem założone Philips nightbreaker, przez chwile świeciły lepiej niż zwykłe za 5zł ze stacji benzynowej ale trwało to może z miesiąc. Po miesiącu świeciły jak zwykłe żarówki więc szkoda wydawać kasy (płaciłem za nie chyba 90zł za parę H7). Po tym jak się przepaliły (około 6m-cy) założyłem zwykłe tungsramy (czy jak to się pisze) i różnicy nie widzę. Co do hidów to jednak bym odradził, bo przynajmniej w Krakowie zabierają za nie dowody dość często.

Opublikowano

nie tylko w KRK, HIDy to ryzyko kierowcy, czasami oślepiają innych kierowców, jak jest samopoziomowanie lamp to w połowie problemu nie ma, spryski dorezać i git

Opublikowano

nie od dzis wiadomo ze samopoziomowanie w Polsce nienadąża :), takze spryski dołożyc i jezdzic - u mmie na manualnym sterowaniu wysokosci swiatel nigdy nikt nie zwrócił uwagi że oślepiam

dodam ze warto założyc xenki do soczewek - poprawa widocznosci niesamowita