Gość skorpion80 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Witam Mam taki mały problem,otóż na mojej butli która mam w na miejscu koła zapasowego poci się Jest na niej rosa,która przenika do bagażnika który jest mokry.Cały dywanik bagażnika jest mokry,a wokół pokrowca w którym mam koło zapasowe powstał taki jakby meszek zielony ;( <Pleśń>??? Niewiem od czego to powstało i co moze być przyczyną Dodam że LPG zakładałem w połowie Grudnia zeszłego roku i nic takiego nie miało miejsca,dopiero tak od 2 tygodni Jeżeli macie jakieś propozycje likwidacji problemu lub przyczyny będę wdzięczny Pozdrawiam :th:
Gość spedyt Opublikowano 30 Stycznia 2008 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Pleśń w aucie, trzeba poprawić wentylację. Sprawdź bagażnik od spodu, powinien być otwór do odprowadzania skroplin.
Gość skorpion80 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Parownik mam przy silniku,a instalka to Lovato-Tomasetto-Omegas A czy mam otwór do odprowadzania tego niewiem,ale podejrzewam że chyba nie,bo miałem raz tak mokro jakbym z otwartym kuprem podczas deszczu jechał :rant:Nie żebym powódz miał ale było dość mokro Mimo wszystko dziękuję bardzo za pomoc i info Pozdrawiam
tomekzgierz Opublikowano 30 Stycznia 2008 Opublikowano 30 Stycznia 2008 To jest normalne zjawisko gdyż podczas poboru lpg ze zbiornika temperatura jego minimalnie spada ale to są minimalne wartości. Ale jeśli do tego dojdzie ogrzane powietrze które przenikło z kabiny do bagażnika , a temperatura gazu , a co za tym idzie i butli po nocy wynosi 0 to wilgoć osiądzie na niej , a otwór wentylacyjny nie wiele ma do tego zjawiska , bo wentyluje tylko część gdzie są śruby mocujące i wielozawór. Co innego ogólna fabryczna wentylacja bagażnika .....
Rekomendowane odpowiedzi