Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] zestaw HID w lampach przed liftem z halogenem czy ktoś montował?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanko czy ktoś wstawiał zestaw HID w takie lampki (2 x h7 i 1 x h1 w kloszu) , są to lampki BOSCHa chyba tak jak auto z 95 roku ,czyli przed liftem. Chodzi mi czy nie ma problemu z montażem bo w miejscu lampy mijania jest taka metalowa osłonka, czy nie będzie przeszkadzać. I oczywiście najważniejsze (pod warunkiem udanego montażu) jak te światełka się sprawują na drodze.

Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

p.s. chciałem dodać fotki lamp ale kiedyś był przycisk "dodaj zdięcie" czy coś podobnego a teraz nie ma i nie bardzo wiem jak to zrobić.

Opublikowano

Zdjęcie możesz dodać przez http://imageshack.us/ .

Co do lampek . Jak dla mnie jest to lipne rozwiązanie gdyż lampy przedliftowe sa z powierzchnią rozpraszającą światło a nie "gładkoszybowe" . Na drodze możesz razić nieco , widziałem Passata na takich lampkach z Hidem ..strasznie dawał po gałach .

Przemyśl opcje czy nie lepiej odmłodzić autko lampami poliftowymi Valeo czy zamiennikami DEPO , TYC i do tego HID .

Opublikowano

w 95 nie bylo lamp BOSCHA. i obrazu ci powiem nie rob tego! jeśli chcesz xenony to zakładaj soczewki i dopiero wtedy HID-y . xenony w zwykłych lustrach sa niebezpieczne ponieważ światło jest bardzo mocno rozpraszane co powoduje oczywiście oślepianie. a poza tym bardzo łatwo dowodzik możesz stracić za to.

Opublikowano

schiller , ja mam audi z 1995 i lampy dzielone Boscha wiec nie okłamuj kolegj :tongue4:. a co do lamp to tez odradzam montaz HID , bedziesz oslepiał. kup sobie soczewki valeo, Depo lub Fk i wtedy kombinuj.

Opublikowano

ja mam audi z 1995 i lampy dzielone Boscha wiec nie okłamuj kolegj :tongue4

nie masz boschów tylko FK :tongue4:

a bosche były w 95 ale nie na h7 tylko na h4 z tego co wiem :gwizdanie:

a co do samego rozwiązania , to nie polecam, gienek_a4 ma takową instalacje i dobrze to świeci ,ale nie tylko na droge niestety :confused4: było porównanie, moja soczewka valeo i HID 5000K i jego bosche 8000K , i było tak że moje świecą dalej , odrobine słabiej , ale świeciły równomiernie i mają odcięcie , lampy gienka świeciły dość dobrze, ale max 20 metrów , i było płynne przejście światło cień , co oznacza oślepianie.

Opublikowano

kup soczewke i wkładaj hida

Opublikowano

ja mam audi z 1995 i lampy dzielone Boscha wiec nie okłamuj kolegj :tongue4

nie masz boschów tylko FK :tongue4:

a bosche były w 95 ale nie na h7 tylko na h4 z tego co wiem :gwizdanie:

a co do samego rozwiązania , to nie polecam, gienek_a4 ma takową instalacje i dobrze to świeci ,ale nie tylko na droge niestety :confused4: było porównanie, moja soczewka valeo i HID 5000K i jego bosche 8000K , i było tak że moje świecą dalej , odrobine słabiej , ale świeciły równomiernie i mają odcięcie , lampy gienka świeciły dość dobrze, ale max 20 metrów , i było płynne przejście światło cień , co oznacza oślepianie.

[br]Dopisany: 30 Styczeń 2008, 15:46 _________________________________________________aż ty KEŻOR dociekliwy cholerniku jestes :> . Teraz mam FK ale miałem BOSCH na H7. i tu widze ze sie zdziwiłes :tongue4:
Opublikowano

aż ty KEŻOR dociekliwy cholerniku jestes :> . Teraz mam FK ale miałem BOSCH na H7

a ja miałem dzielone valeo na h7 , to kiedy wychodziły lampy na H4 ?
Opublikowano

H4 byly jak miales halogeny + 1 lift (moge sie mylic)

Opublikowano

to kiedy wychodziły lampy na H4 ?

[br]Dopisany: 30 Styczeń 2008, 16:19 _________________________________________________nie mam pojecia. chyba ze moja walona była i miała cały przód nowy. to jest wyjscie

Opublikowano

mi sie wydaje ze h4 valeo byly do I liftu, a pozniej już h7 na boschu

Opublikowano

Ja mam H4 reflektory valeo (długie i krótkie w 1 żarówce)

Opublikowano

mi sie wydaje ze h4 valeo byly do I liftu, a pozniej już h7 na boschu

no wlasnie tak tez pisalem (opierajac sie na spotowych spostrzezeniach z lampa ktora przywiozles)

co do bosch/valeo (bosch chyba tez robil na H4) nie bylbym pewny

Opublikowano

nie moi drodzy, kolega sokolnh ma racje. valeo H4 do I liftu, pozniej bosch na 2XH7+H1

i na tym EOT

Opublikowano

no do pierwszego liftu byly h4 wiem bo ma, no i mam zalozony na to HID, i to bardzo nisko spuszczony co by bardzo nie oslepiac 7JK8 piszac Ci na Priva, nie wiem czy dodałem ze gdybym teraz mial zakladac HIDy to najpierw bym zakupil lampy z soczewka, bo swieca o wiele lepiej... i gdy tylko bedzie okazja i,kasa to sie tak skonczy...