Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Rozkraczone (krzywe) lewe koło z tyłu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i mam pytanko jak w temacie tzn mając swoje audi A4 B5 Afna prawie 2 lata wiadomo człowiek zauważa czasami nowe mankamenty ale do żeczy, ostatnio zauważyłem że tylne lewe koło (siedząc w aucie) jest delikatnie rozkraczone czyli dół do zewnątrz góra do wewnątrz :angry: koła 16/205 tył już łysy i trzeba by wymienic no ale skoro jest krzywe to szkoda w pierwszej kolejności wymieniac opony.Ostatniej zimy wymieniałem te gumowe silentbloki czy jakoś tak przy belce bo rzucało trochę (chyba zerwałem w zimię używając ręcznego w celu wiadomym :naughty: ) po wymianie przestało ale jestem prawie przekonany że koła stały równo oba a tego lata zauważyłem że jest krzywo może ostatniej zimy już z trzymającymi gumami ślizgając się bokiem na ręcznym coś się przegieło może belka lub jakiś czop czy tam coś z jednej strony :mysli: używana balka na złomie ok 150 zł ciekwe jak z resztą, ceny , ile z tym roboty itp, chciałem sobie w Etce obczaic co i jak ale ma 7.2 wczesniej wszystko chodziło a teraz bez aktualizacji nic a przy włączęniu o nia pyta i co nie zrobię to Out :kwasny: :kwasny:co do dzwona to coś było ale po drugiej stronie z tyłu w historii ale to raczej nie swiadczy że mogło naruszyc drugą stronę z tym że przed kupnem wydaję mi się ze zauważył bym to , pozdrawiam

Opublikowano

Luz na łożyskach sprawdzałeś

Opublikowano

Kolego z tyłu jeżeli to nie quattro to masz tz: wahacz wleczony lub belka skrętna nieważne o nazwe ale to trzeba by dobrze przyłożyć np: o krawężnik żeby ją wygiąć i raczej wątpie żeby sie równo wygieła wiec kierownica pownna by ci trochę uciec w którąś strone(ja tak niestety miałem). Sprawdz łożysko najpierw. Co do przezbrojenia belki to ja płaciłem rok temu 180 zł ale byli magicy co chcieli i po 500zł.

Opublikowano
  • Autor

(napęd tylko przód) a to krzywe koło zauważyłem ok miesiąc temu , po tym wymieniałem już tarcze , klocki i łożyska z racji konieczności , oczywiście mowa o tyle , prawie 2 lata temu kawałek po zakupie auta miałem delikatnie krzywą kierownicę ale nie dało się ruszyc śrub żeby ją odrkęcic to fachmany przesunęli na końcówkach drążka i jest ok , no ale nie widziałem żeby było krzywe a w krawężnik też bokiem nie uderzyłem chyba że pod śniegiem jakaś wyrwa była ale w sumie raczej po nieznanym bokiem się nie ślizgałem i nie poczułem jakiegoś jebnięcia :(