Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Odpadła klamka, odpryski/rdza na osłonach słupków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

B5, 2000r. No to jak w tytule tematu. Od strony kierowcy odpadła mi klamka, zaczepy wyglądają na lekko ułamane/ukruszone. Chociaż może być też tak, że są całe (nie wiem jak wyglądają w dobrym stanie) Z tej samej strony na klamce są też jakieś wybrzuszenia, zadrapania. Podobnie na osłonach słupków, na trójkątach są jakieś odpryski/wybrzuszenia, a na słupku przednim jest goła blacha w miejscach gdzie styka się on z drzwiami.

Wiem, że trochę pokrętnie wytłumaczyłem. Ale: co te przypadłości mogą oznaczać? Zapewne bity?

Opublikowano

Wygląda na to że ktoś próbował włamać się do samochodu, a z twojego opisu wynika że chyba nie był to fachowiec?

Opublikowano
  • Autor

Nie sądzę, żeby to było to :) Trochę poczytałem i to odpowiedź z innego forum: "Który a4 b5? Po drugim lifcie zapewne? To nie jest plastik tylko stop chyba aluminium z innym cudem, one faktycznie nie rdzewieją ale "puchną" a dokładnie utleniają. Klamki, trójąty przy szybach w tylnych drzwiach oraz listwe przy zamku klapy bagaznika, masz z tego samego materiału. Zostaje czyszczenie i malowanie jak Ci bardzo przeszkadza."

czyli to chyba to :( Komuś jeszcze w b5 po 2 lifcie tak "napuchło"?

Opublikowano

miałem te trójkąciki spuchnięte utlenia sie alu i tak sie dzieje 50 pl i po problemie.

Opublikowano

Teraz sobie przypomniałem że kiedyś w Seacie Toledo I też tak miałem że puchły mi listwy przy drzwiach. Wewnątrz był jakiś stop chyba aluminium który utlenił się tak że przy wyjmowaniu listwa się przełamała, wygląda na to że u Ciebie jest to samo, jakaś wada materiałowa.

a na słupku przednim jest goła blacha w miejscach gdzie styka się on z drzwiami

Tak być nie powinno, to jest kiepska robota blacharza.

Co do klamki to sama odpaść raczej nie mogła, chyba że ktoś jej w tym pomógł.

Opublikowano
  • Autor

Też mi się wydaje, że nie powinno, ale tutaj np w giełdzie gościu sprzedaje takie osłony słupków http://postimage.org/image/2uziorekk/ i wyglądają dokładnie tak samo, wyszła blacha tam gdzie drzwi dotykały tych słupków. Nie wiem co o tym myśleć.

i co to jest 50 pl :mysli: bo chyba nie zrozumiałem do końca wypowiedzi KIKO80 :decayed:

Opublikowano

Też mi się wydaje, że nie powinno, ale tutaj np w giełdzie gościu sprzedaje takie osłony słupków http://postimage.org/image/2uziorekk/ i wyglądają dokładnie tak samo, wyszła blacha tam gdzie drzwi dotykały tych słupków. Nie wiem co o tym myśleć.

i co to jest 50 pl :mysli: bo chyba nie zrozumiałem do końca wypowiedzi KIKO80 :decayed:

50zl :gwizdanie: