Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Hamulce tył -źle dociska klocki.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam taki mały problem tzn. ostatnio oddałem furkę na wymianę tarcz i klocków z tyłu.Bo to na czym hamowało to masakra była :shocked: . No i jak to po wymianie na nowe to delikatnie jezdziłem i docierałem komplet tarcz z klockami.Po przejechaniu ok. 130 kilometrów zauważyłem,że lewa strona zle dociska klocek co wyraznie widać na tarczy, a prawa OK ale trochę się grzeje felga :mysli: Pytanie moje jest czy jeszcze trochę pojezdzić aż lewa się ułoży czy spartaczyli robotę :gwizdanie: i gnać z reklamacją z zjebką :evil:

Opublikowano

a zacisk jest prosto przykrecony, moga byc krzywo wkrecone prowadnice.klocek powinien przylegac do jarzma i zacisku.sprawdz czy tak jest

Opublikowano
  • Autor

Na chwilę obecną nie jestem w stanie nic powiedzieć bo już pózna godzina.Ale jak zaglądałem na lewą stronę to od czoła wszystko jest OK i klocek równo dolegał.Choć bez demontażu koła trudno powiedzieć jak jest od środka :no:

Opublikowano

imo spartaczyli robote, moze nie wcisneli do konca tloczkow i teraz po prostu zle klocek lezy kiedy jest nowy i gruby, i moze dlatego grzeje sie kolo

Opublikowano

tył są wkręcane tłoczki zobacz czy jest tak samo z prawej jak i lewej strony , 300 km masz na dotarcie klocków wiec trochę może sie grzać,

Opublikowano
  • Autor

Witam.Wszystko jasne.Pojechałem żeby sprawdzili swoją robotę,porozbierali na nowo przejrzeli oba komplety poczyścili i posprawdzali prowadnice i czy klocki luzno siedzą w jarzmach.I problem zniknął. O co chodziło i co było powodem :mysli: nie mam bladego pojęcia.A co do docierania klocków to też koleś mówił że 120 kilometrów to jeszcze mało żeby były dotarte :no: pojezdzimy zobaczymy.Dzięki za odpowiedzi dotyczące tematu. :good:[br]Dopisany: 07 Lipiec 2011, 18:01_________________________________________________A tak na marginesie to słyszałem od kilku gości,że czasami za zle działające zaciski odpowiedzialne są elastyczne przewody hamulcowe.Ponoć jak są stare płyn hamulcowy ma problem się cofać :blink: Czy to prawda może ktoś o tym słyszał :mysli:

Opublikowano

Tak kolego, przewody elastyczne czasami potrafią się rozwarstwiać w środku i na skutek tego płyn nie wraca, ale w twoim przypadku, to akurat lenistwo mechaników przystworzyło ci problemów. Pozdrawiam.