wentyl_2009 Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Witam wszystkich użytkowników Audi;) Mianowicie mój problem polega na kopceniu przy odpalaniu i przez jakieś 10 sekund auto nie pali na jeden celinder, a mianowicie doszło do objawów po zalaniu komory silniki i przegrzaniu samochodu. Opisane objawy występują tylko na zimnym silniku. Brak utraty mocy, uszczelka cała głowica również. Jakiś sprytny mechanik który diagnozował samochód usunął "jakiś błąd bez spisania kodu błedu i auto nie wyłapało usterki a wydaję mi się że w tym kodzie jest ukryte rozwiązanie mojego problemu. Proszę o podpowiedzi
Kabar Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Zalaniu komory? Znaczy auto utopiłeś czy zalałeś przy myciu czy co? Sprawdziłeś świece - kable - cewki? Mierzyłeś ciśnienie sprężania? Biały dym oznacza wodę. Sprawdziłbym czy w wodzie nie widać oleju. Są też specjalne testery do płynu które pokazują uszkodzenie uszczelki pod głowicą.
wentyl_2009 Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Opublikowano 11 Lipca 2011 Sprawdzałem układ chłodzenia i wszystko jest okey woda nie miesza się z olejem, także wykluczam uszczelkę i głowicę, ciśnienie również jest. Dokładnie biały dym oznacza powietrze w układzie, a zapach dymy jest ostry i odczuwalna jest ropa w oparach. [br]Dopisany: 11 Lipiec 2011, 17:53_________________________________________________Wjechałem w bardzo głęboką kałuże co spowodowało zaduszenie auta i nagłe zatrzymanie silnika.
Kabar Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Ups.. myślałem że piszesz o benzynie - a to diesel :-)
wentyl_2009 Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Opublikowano 11 Lipca 2011 A czy przy klapie EGR mogą wystąpić następujące objawy ??
dante0018 Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 A reaguje dobrze na pedał gazu. Z tego co wiem, problem z klapą gaszącą to nierówne obroty i kopcenie na biało
wentyl_2009 Opublikowano 12 Lipca 2011 Autor Opublikowano 12 Lipca 2011 Na pedał gazu reaguje bardzo dobrze bez zarzutu. Zauważyłem że przy gaszeniu jakby głośniej się zatrzymywał.
Rekomendowane odpowiedzi