Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Skrzynia A4 96. Synchro 4 biegu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Już 5 razy padło synchro w moim aucie. Wcześniej padała po kolei : 3,4,3,3 i teraz 4. Kupowałem już nawet 2 skrzynie i dalej padają, ale chociaż spokoju rok był. Jadę dzisiaj do roboty i jakoś lekko 4 weszła, a potem już standard 4 nie wchodzi, i dodatkowo odłamki blokują inne biegi czasem. Ma ktoś jakiś pomysł ? Bo ten samochód już tyle kasy pochłoną na te skrzynie. Może to nie wina skrzyń ?

Opublikowano

Ja już mam 3 skrzynie u siebie, a inny kolega z tego forum już 4. Synchronizator 3 najczęściej się wysypuje z tego względu, że najwięcej się używa tego biegu. Skrzynie są obliczone na jakiś przebieg i się sypią. Z tego co zrozumiałem wymieniałeś sam synchronizator, podejrzane więc, że znowu się wysypał. Może coś w przesuwką jest nie tak i go uszkadza.

PS. Nie słyszałem jeszcze żeby komuś padła skrzynia w benzynie, a w dieslach lecą na potęgę.

Opublikowano
  • Autor

w warsztacie wymieniali

Opublikowano

w warsztacie wymieniali

Synchro kupowałeś nowe czy wkładali jakąś używkę? Olej był zalewany świeży czy stary?

Opublikowano
  • Autor

Synchro używka ze złomu a olej nowy castrol ten co na forum polecali.

Opublikowano

Więc synchronizator był już podjechany. Jeśli nie tajemnica to ile taka przyjemność kosztuje? Chodzi mi o cenę synchro + robota?

Opublikowano

W maju mechanik robił mi skrzynię, synchronizator 3 i 5 biegu, sam synchro ori to koszt około 200 może ciut więcej + olej 2,25 l jakieś 100zł + robota, wszystko wyszło na 850 zeta, myślałem nad wymianą skrzyni ale zdecydowałem się na remont i dobrze na tym wyszłem.

Opublikowano

Za 450 - 500zł można kupić skrzynkę, jak sam robisz to lepiej wychodzisz na tym...

Opublikowano

W maju mechanik robił mi skrzynię, synchronizator 3 i 5 biegu, sam synchro ori to koszt około 200 może ciut więcej + olej 2,25 l jakieś 100zł + robota, wszystko wyszło na 850 zeta, myślałem nad wymianą skrzyni ale zdecydowałem się na remont i dobrze na tym wyszłem.

wyszedłem [br]Dopisany: 14 Lipiec 2011, 21:25_________________________________________________

Ori synchro w serwisie to koszt średnio 130zł. Skrzynię oczywiście opłaca się naprawiać o ile znajdziesz ambitnego i mającego sporo czasu mechanika. Niestety, kupienie dobrej (nie zjeżdżonej) używanej skrzyni to ciężka sprawa.