Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Analiza logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Auto ogólnie nie ma tej mocy , a jak mu się depnie to czasami szarpie.Czy to może być zużyty już elektrozawór N75 ?

Proszę o analizę logów 002,007,025.

http://vaglog.rtnet.pl/rafik1613_51297.html

Opublikowano

Jak dla mnie moglbys zrobic logi grupy 13. Spalanie stukowe. Nie znam sie na tym wszystkim ale innym ktorzy sie znaja na pewno przyda sie grupa 13.

Opublikowano
  • Autor

Dziś wyciągnąłem ten zaworek(n75) i zrobiłem test wyjść żeby sprawdzić czy cyka .I cykał więc pomyślałem żeby podmuchać w te końcówki posprawdzać czy gdzieś nie przepuszcza . Dmuchnąłem w środkową końcówkę i gdy tłoczek powinien docisnąć nie powinno być nigdzie przedmuchów ale był przedmuch do końcówki która jest od gruszki(WG) .

Tak powinno być? Chyba nie :chytry: Poniżej zamieszczam rysunek.

n75_1.jpg

Opublikowano

Tam gdzie strzałki zawsze jest otwarte.Zamknięty jest tylko ten nie zaznaczony i otwiera się jak podasz napięcie.

Opublikowano
  • Autor

Dziś zamówiłem nowy elektrozawór N75. Dam znać czy coś się poprawiło.

Opublikowano

Dziś zamówiłem nowy elektrozawór N75. Dam znać czy coś się poprawiło.

nie lepiej i taniej podlaczyc jakis manometr i sprawdzic ile dmucha?

Opublikowano
  • Autor

Słuszna uwaga że taniej,ale i tak miałem zamiar wymienić ten zaworek bo jest pęknięty.A nad manometrem myślałem,może coś wykombinuje. :wink4:[br]Dopisany: 21 Lipiec 2011, 21:36_________________________________________________Wymieniłem dziś ten zaworek n75 jest znaczna poprawa.Zamieszczam logi http://vaglog.rtnet.pl/rafik1613_52581.html . Zaworek kupiłem za 185 zł w aso skoda jego nr to : 06a906283e .Może się komuś przyda :wink4:[br]Dopisany: 22 Lipiec 2011, 11:33_________________________________________________Nabyłem już manometr i wężyki , ale teraz myślę gdzie najlepiej było by się podpiąć :mysli: . Podpowie ktoś?[br]Dopisany: 23 Lipiec 2011, 00:15_________________________________________________Więc tak podpiąłem wężyk pod rurę idącą do intercooler'a pod chłodnicą , a manometr zamontowałem w schowku.I turbo ładuje na postoju do 0.4 , a pod obciążeniem 0.5-0.55 przy 2000 rmp na 3 biegu.Czyli tak ma być,czy trochę za mało? :chytry:

Opublikowano

pod obciążeniem 0.5-0.55 przy 2000 rmp na 3 biegu.Czyli tak ma być,czy trochę za mało? :chytry

Tak ma być.

Opublikowano
  • Autor

Ok dzięki :>