Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Układ wspomagania, parę pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przekładnia kierwonicza aktualnie sie regeneruje, jutro będę miał do odbioru i przed montażem mam małe wątpliwości.

2 lata temu, zaraz po zakupie auta robiłem przekładnie bo ciekła. I teraz znów to samo, bo wyjęciu jej z auta widać uszkodzoną gumę od strony pasażera, ta głebiej, bliżej silnika.

W zakładzie gdzie regenruja powiedzieli mi, że mają dobre gumy. Całe gumowe, bo są jeszcze ponoć jakby plastikowe. Gdzies wyczytałem w historii forum, że te plastikowe są trwalsze, a oni mówią, że gumowe... Ta która mi pękła była plastikowa, jeszcze oryginalna, mechanik mi nie wymienił tej gumy przy montażu..

Jaka gumę wybrać? bo 80tys km po regeneracji i po przekładni, a to nie jest tania rzecz..

2pytanie: jaki OLEJ?

wczesniej miałem na 95% żółty, korek wlewu jest zielony, w zakłądzie mówią, żeby zielony lać i na taki jestem narazie zdecydowany? Lać go?

3pytanie. Mam wrażenie, że zostało troche oleju w pompie, jak go zlać całkowicie?

Opublikowano

Co do osłon plastikowe szybciej pękają tak samo jak w przegubach bierz toł gumowa niech ci wymienia po regeneracji masz przynajmniej 12 miesięcy gwarancji jak pęknie muszą wymienić.Olej zielony albo albo febi albo jedz do ASO i kup oryginalny.Z pompy nie wylejesz do końca płynu, musisz kopic więcej płynu i przepłukać cały okład ,było by tyle :wink4:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podepnę się do tematu. A ile w sumie w całym układzie się mieści tego płynu? Bo już sie naczytałem różnych opinii i sie zaczyna od max 1litr do 4-5litrów. Chciałbym wymienić cały płyn.

Opublikowano

Podepnę się do tematu. A ile w sumie w całym układzie się mieści tego płynu? Bo już sie naczytałem różnych opinii i sie zaczyna od max 1litr do 4-5litrów. Chciałbym wymienić cały płyn.

Trzeba ok. półtora litra żeby przepłukać dokładnie układ :good:

Opublikowano

Ok, wielkie dzięki. Takiej odpowiedzi potrzebowałem.

Opublikowano

Ok, wielkie dzięki. Takiej odpowiedzi potrzebowałem.

Aha i przygotuj się na kupno 2 litrów bo w pół litrowych nie ma :chytry:

Niektórzy mówią, że nawet litr wystarczy ale ja kupowałem 2 litry i zużyłem 1,5 l. :hi: