Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Ocieranie klapy o tylny zderzak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Mam pewien problem z tylna klapa w Avancie. Kiedys lakiernik tak mi zamontowal tylny zderzak ze obciera mi on o klape. O reklamowaniu nie ma juz mowy bo jakos przegapilem to. Czy moze mi ktos powiedziec jak to wyregulowac lub gdzie moze byc przyczyna? Czuc ze zderzak lekko chodzi w pionie. Bede wdzieczny za kazda pomoc. Bartek

Opublikowano

Może po prostu nie dokręcony... W bagażniku pod podłogą masz 4 śruby, dwie są schowane pod boczkami, zdejmować ich nie trzeba - płaski klucz się przyda, albo od środka boczka nasadka z przedłużką.

Jeśli chcesz go zdjąć to przy nadkolach masz po jednym torxie (rozmiar chyba 20) na stronę, boki są na ślizgach - lekko w dół i do siebie i powinien zejść.

Opublikowano

A klapa zamyka się bez problemu? Masz regulację na odbojach na klapie. Odwijasz tą czarną gumę (nie ściągnij całkiem) i tam jest nakrętka kontrująca (klucz 13) luzujesz ją, wykręcasz trochę ten odbój i z powrotem blokujesz nakrętką. I gotowe.

Opublikowano

Zklapa nie wypalilo bo jak juz poluzowalem tak zeby nie ocieralo to znowu z boku zrobila sie za duza szpara :) Co do srob to sa dokrecone te wewnetrzne. Cheba ze mocowania wewnetrzne zderzaka sa zrabane ?

Opublikowano

Jeśli zderzak porusza Ci się w pionie, mimo dokręconych tych 4 śrub w bagażniku, to prawdopodobnie mocowania główne zderzaka są do niego słabo dokręcone.

Niestety musisz zdemontować zderzak i to sprawdzić. Przy okazji opuść go trochę, na tych mocowaniach, to i klapa przestanie ocierać.

Opublikowano

A ktore to sa mocowania glowne?

Opublikowano

te od których śruby w bagażniku sprawdzałeś

jak zdemontujesz zderzak to zobaczysz o co chodzi :wink4: