Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Silniki z PD a używanie CERATEC'a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zbliża mi się kolejna wymiana oliwy (co 10kkm leje Motul'a specyfic 505.01) i po raz kolejny wraca do mnie myśl o użyciu LIQUI MOLY Ceratec ...

Znam osobiście 3 osoby które ten produkt chwalą...

tzn twierdzą iż między innymi silniki zauważalnie ciszej pracują.. ale problem polega na tym iż oni mają jednostki albo starsze (1Z,AFN) lub nowsze (CR w 3.0TDI) lub np CR w E klasie... nie znam nikogo kto zalałby ten specyfik do PD.

I tu nasuwa się moje pytanie - testował ktoś ten produkt w silnikach VAG PD ? Pytam bo jak wiadomo PD są smarowane ciśnieniowo olejem więc dodanie do niego czegoś może mieć bezpośredni wpływ na ich trwałość i prace...

Idealnie by było aby wypowiedzieli się użytkownicy którzy mają PD i użyli tego środka...

pzdr!

Opublikowano

A że się tak zapytam to jest jakiś ceramizer? Jeśli tak to wybij sobie to z głowy...

Opublikowano

ceramiczne ble ble ble co niby zapobiega bezpośredniemu kontaktowi metal o metal.... wpisz hasło ceratec gdziekolwiek to wyskoczy ci dużo paplaniny marketingowej ...

poza tym czemu wybić sobie z głowy ? wiesz coś konkretnego ? podziel się informacjami z nami

Opublikowano

ceramizer leje się do oleju jak silnik nie ma szczelności kompresji jednym słowem kończy się a ty chcesz to ukryć przed kupującym, taki przykład :) Ma takie właściwości że robi się taka maź w silniku i go trochę uszczelnia, kiedyś widziałem taki motor od środka co gościu lał to przez kilka wymian oleju, dodawał moto doktor czy jakoś tak. Nie wiem czy to to samo co ty chcesz lać tak tylko chciałem Cię ostrzec :naughty: Pozdro!

Opublikowano

ceramizer leje się do oleju jak silnik nie ma szczelności kompresji jednym słowem kończy się a ty chcesz to ukryć przed kupującym, taki przykład :) Ma takie właściwości że robi się taka maź w silniku i go trochę uszczelnia, kiedyś widziałem taki motor od środka co gościu lał to przez kilka wymian oleju, dodawał moto doktor czy jakoś tak. Nie wiem czy to to samo co ty chcesz lać tak tylko chciałem Cię ostrzec :naughty: Pozdro!

:polew: :polew: :polew: :polew: NIE MOGĘ moto doktora stawiasz na równi z ceramizerem,nie widzisz różnicy i pewnie nawet nie wiesz że ceramozera w opakowaniu jest 5ML