Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Cieknie z czujnika temp płynu chłodzącego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam dzisiaj doznalem szoku bo zoabczylem plyn na bloku silnika i pomyslalem ze przez uszczelke pod glowica wychodzi :D ale przetarłem palcem pod czujnikiem tak mi sie wydaje ze to temp plynu chlodzacego i jest mokro od plynu .... jak to zlikwidowac ? czujnik do wymiany czy jakas uszczelka ? jak wypne czujnik to duzo plynu musze uzupelnic ?

Opublikowano

Powinien być tam jakiś oring.

Opublikowano

Tak jest tam oring. Ale może spróbuj poprawić mocowanie czujnika :przebiegly: chociaż oring też możesz zmienić bo są to groszowe koszta :wink4:

Opublikowano
  • Autor

a duzo plynu wycieknie ? macie jakis numer czesci tego oringu ?

Opublikowano

oring a czujnik jest blokowany zawleczka,

byc moze zawleczka zle jest osadzona, albo wrecz jej wogole nie ma.

sprobuj docisnac czujnik,

Opublikowano
  • Autor

zawkleczke wczoraj probowalem docisnac i chyba siedzi dobrze , tzn jak ja probuje wcisnac do konca to sprezynuje i sie cofa troche ale to chyba dobrze bo jest tak wygieta ze musi wskoczyc na swoje miejsce ....

Opublikowano

sprawdź czy ten króciec nie jest pęknięty , bo lubiano pękać, na czujniku jest oring i w tym króćcu tez jak sie łączy z blokiem

Opublikowano

miałem to samo. Zawleczka po założeniu za mało dociska czujnik. Dałem podkładkę przed oring i juz nie cieknie.

Opublikowano
  • Autor

a duzo plynu ucieknie jak wyciagne czujnik ? podkladke normalna stalowa dac i na to oring dopiero ? [br]Dopisany: 22 Lipiec 2011, 09:38_________________________________________________

sprawdź czy ten króciec nie jest pęknięty , bo lubiano pękać, na czujniku jest oring i w tym króćcu tez jak sie łączy z blokiem

nie tzn mam nadzieje ze nie jest tam mokro troche ale jak sprawdzilem palcem pod czujnikeim to wyglda mi ze to tam jest przeciek[br]Dopisany: 22 Lipiec 2011, 09:39_________________________________________________a jest mozwliwe zeby plyn wyciekal przez uszczelke pod glowica ? :) bo moja pierwsza mysl taka byla jak zoabczylem plyn splywajacy po bloku :)

Opublikowano

no musisz to zrobić w miare szybko.Najlepiej jak ktoś wsadzi palucha, żeby płyn nie uciekał :kox:

podkladke normalna stalowa dac i na to oring dopiero

nie musi byc stalowa. Byle była cienka bo później spinki nie wsadzisz :decayed:
Opublikowano

spróbuj dać podkładkę pomiędzy czujnik a zawleczkę,

jezeli wyciek nie ustanie, byc moze krociec pekniety.

najprosciej zlokalizowac zrodlo wycieku gdy uklad jest zimny proba cisnieniowa.

Opublikowano
  • Autor

musze wyciagnac ten czujnik bo nie wiem gdzie ta podkladke wcisnac :) ale nikt nie powiedzial ile plynu wycieknie ?

Opublikowano

musze wyciagnac ten czujnik bo nie wiem gdzie ta podkladke wcisnac :) ale nikt nie powiedzial ile plynu wycieknie ?

tam gdzie jest oring dajesz podkładke. Zdejm oring,załóż podkładke i ponownie oring
Opublikowano

nie lepiej pomiedzy zawleczka a czujnikiem? :mysli:

BTW. byc moze wystarczy wymienic oring :cool1:

Opublikowano

BTW. byc moze wystarczy wymienic oring

u mnie nie pomogło...i tak ciekło i dopiero podkładka załatwiła sprawe
Opublikowano
  • Autor

spoko mam nadzieje ze nic sie nie stanie bo mam do domu 600km a nie ma kto mi pomoc :( zeby wsadzic palucha :D

Opublikowano

na wszelki wypadek, plyn chlodzacy do kufra, lub przynajmniej woda destylowana.

przeciez jak z kranu nie poleci :naughty:

Opublikowano

ja mialem dokladnie tak samo :( nowa uszczelka <wcale nie orginalna> wymierzona suwmiarka zalatwila sprawe :naughty:

Opublikowano

musze wyciagnac ten czujnik bo nie wiem gdzie ta podkladke wcisnac :)ale nikt nie powiedzial ile plynu wycieknie ?

wycieknie zawartość zbiorniczka wyrównawczego

Opublikowano

musze wyciagnac ten czujnik bo nie wiem gdzie ta podkladke wcisnac :)ale nikt nie powiedzial ile plynu wycieknie ?

wycieknie zawartość zbiorniczka wyrównawczego

nie ma szans...dużo mniej :)