Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Malowanie dokładek ! Gdzie ? I jak ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przymierzam sie do pomalowania dokladek tzn ( zderzak przód i tył, progi dwa i listwy na drzwiach) i mam pytanie czy ktoś malował te dokładki z kujawsko - pomorskiego?i czy mógł by polecić jakiegoś dobrego lakiernika z (kujawsko pomorskiego) co ma pojecie jak to zrobić dobrze żeby nie odpadł lakier? te plastiki trzeba zeszlifowac cos? jakies podlady na plastik? i czy sie oplaca to pomalowac zeby pozniej sie nie denerwowac?;> kolor Audi to srebny :) dziekuje i czekam na jakies konkretne odpowiedzi :):hi:

Opublikowano

jak lakiernik ogarnięty to to wszystko załatwi.

Podkład mozna zastosować zwykły tak jak na inne elementy samochodu.

Dokładki muszą byc zdemontowane a to wiąże się ze ściągnięciem zderzaków. Potem szlifowanie/zmatowienie powierzchni nakładek, odtłuszczenie no i malowanie podkładem.

A dalej juz wiadomo, szlifowanie podkładu no i malowanie bazą i lakierem.

Lakiernika nie polecę bo nie jestem z tamtych okolic :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie czy w przypadku malowania dolnej listwy trzeba kupić taką pod lakier (lakierowaną) czy te tak jakby gumowane da się trwale pomalować. Pytam bo uszkodziłem tą od strony kierowcy i kupiłem używkę gumowaną bez lakieru a wszystkie ori mam lakierowane.

Opublikowano

mozesz kupić obojetnie jaką :wink4:

a co do lakiernika z kuj-pom to wall na PW :cool1:

Opublikowano

Oki dzięki. Raczej szukam w okolicy :>. A czy musi ją dokładniej jakoś przygotować przed malowaniem? Na co zwrócić uwagę? Nie chcę by potem przy byle puknięciu lub na myjce wysokociśnieniowej lakier złaził :kwasny:

Opublikowano

Oki dzięki. Raczej szukam w okolicy :>. A czy musi ją dokładniej jakoś przygotować przed malowaniem? Na co zwrócić uwagę? Nie chcę by potem przy byle puknięciu lub na myjce wysokociśnieniowej lakier złaził :kwasny:

podstawa to dokładne zmatowienie i pozniej dobry podkład...no a reszta to jak nie dasz do papraka to bedzie wiedział jak to zrobić

Opublikowano

Zastanów się czy nie będziesz chciał zmieniać zderzaków, bo jeśli nosisz się z takim zamiarem to nie ma sensu malować tych co masz na aucie.. Kasa w błoto..

Wiem, że to wydaje się oczywiste co piszę, ale za jakiś czas spodobają Ci się zderzaki od Ski, bądź S-line, albo jakiś inny pakiet i wtedy okaże się że kasa za malowanie będzie wydana 2 razy..

Opublikowano

Jeden lakirnik w mojej okolicy powiedzial za dakladki 500zł. Jak oceniacie cene?

Pomalowanie blotnika (trzeba cały) bo mam przerysowany (psakudnie)1000zł +zapylka drzwi bo musi byc( jego slowa).

Cena 1 tys uzasadnil tym ze zastosuje najlepsze lakiery i da mi gwarancje na blotnik na pismie na 5-7 lat.

Ocencie czy to magik czy bajkopisarz czy naciagacz a moze tyle dobre malowanie kosztuje.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cena za dokładki wg mnie jak najbardziej w porządku - sam tyle płaciłem. Jakby nie było jest tam sporo roboty. Jesli chodzi o błotnik to wydaje mi się że troche dużo. obwstawiał bym z wpyłką w drzwi jakieś max 600 zeta. Ale to wszystko zależy od malarza. Ja robiłem malowanie za 250zł za element + moja baza - wychodzi coś ponad 300. Tylko że lakiernik znajomy i przetestowany...

pozdr :hi:

Opublikowano

Jeden lakirnik w mojej okolicy powiedzial za dakladki 500zł. Jak oceniacie cene?

Pomalowanie blotnika (trzeba cały) bo mam przerysowany (psakudnie)1000zł +zapylka drzwi bo musi byc( jego slowa).

Cena 1 tys uzasadnil tym ze zastosuje najlepsze lakiery i da mi gwarancje na blotnik na pismie na 5-7 lat.

Ocencie czy to magik czy bajkopisarz czy naciagacz a moze tyle dobre malowanie kosztuje.

za dokładki 500zl to dobra cena :decayed:

ale za malowanie błotnika z "wpyłką" na drzwi 1000zl :shocked: to już jakaś przesada maxale to naorawde max 500zl...z gwarancja na 7 lat!!

PS. Wiem co mówię (pisze) jestem z lakiernią na codzień :gwizdanie: