Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] Ilo biegowa skrzynia biegów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam automat i z wlepki w bagażniku wynika że jest to DMX czyli jak się nie mylę 4 biegowa ale mam też w kodach wyposażenia kod G1A czyli six-speed automatic transmission (6-cio biegowa automatyczna skrzynia biegów). Może ktoś wie o co chodzi? Dodam że kiedyś próbowałem policzyć biegi od momentu ruszenia i wyszło mi że jest ich 5 do przodu no i oczywiście 1 do tyłu.

Opublikowano

DMX jest 4biegowy + wsteczny. AFN-y z tego co wiem wychodzily tylko z 4 biegowymi.

Opublikowano
  • Autor

Pewnie tak jest ale w ETCE wyczytałem że były stosowane do końca 1997 roku skrzyniekc5.th.jpg a ja mam avg z 1999 (rok modelowy 2000) no i jeszcze to złudzenie że jest 5 biegów do przodu :)

Opublikowano

skoro nie wierzysz na słowo, proszę bardzo zestawienie skrzyn silnikow 4 cylindrowych w B5 :tongue4: :gwizdanie:

:evil: średniowieczu niedowiarkami zajmowała się inkwizycja :bag:

auto1lz7.jpg

Opublikowano
  • Autor

jak tak to tak :> tylko nie wiem po co helmuty robią w konia z tymi kodami wyposażenia, naklejają co im z drukarki wyskoczy :decayed:

Opublikowano

no chyba ze sie załapałes na skrzynie montowana z AJM-em tam rzeczywiscie byly 5+R. ale to akurat prosto sprawdzic zerknij na kod skrzyni( jest na wklejce nad kodami wyposazenia) jezeli jest w tabelce to sprawa jasna, jezeli nie ma to go podaj.

Opublikowano
  • Autor

Nad kodami wyposażenia mam kod N1B / BL a nad nim DMX, czy to o to chodzi ?[br]Dopisany: 06 Luty 2008, 12:27:56_________________________________________________ :naughty:to na pewno nie to bo to są skórzane siedzenia.[br]Dopisany: 06 Luty 2008, 12:48:27_________________________________________________Chyba jedynym oznaczeniem jest DMX czyli 4+1.

Opublikowano

no i zagadka rozwiazana :cool:

wiesz zawsze powod do radosci ze nie 3+R :naughty:

Opublikowano

wolałbym 3+R - im mniej biegów tym lepiej (przynajmniej dla mnie), no może nie poniżej 3

Opublikowano

najnowsze tiptroniki sa 7biegowe :cool:

Opublikowano

najnowsze tiptroniki sa 7biegowe :cool:

którą skrzynię masz na myśli ?

Opublikowano

w A4 B7 BDG 120KW jest skrzynia 7 + 1 :hi:

Opublikowano

z tego co wiem z BDG montowane są skrzynie multitronic a to są skrzynie bezstopniowe, co prawda w trybie manualnym sa quasi biegi. ale to tylko umownie.

w Audi najnowsze tiptronic`i maja 6-biegów

natomiast myslalem o skrzyniach BMW M5 i Mercedes-Benz E63 AMG w nich sa 7-biegowe skrzynie tiptronic :gwizdanie: i to mialobyc jako ciekawostka ogólna

Audi bedzie montowalo 7-biegowe skrzynie biegow, ale nie będą to skrzynie automatyczne tiptronic

tylko mechniczne dwusprzęgłowe DSG z eletroniczna zmianą biegów, aktualnie sa skrzynie 6-biegowe tego typu. ale juz zapowiedzieli 7dmy :gwizdanie:

Opublikowano

Audi najnowsze tiptronic`i maja 6-biegów

natomiast myslalem o skrzyniach BMW M5 i Mercedes-Benz E63 AMG w nich sa 7-biegowe skrzynie tiptronic :gwizdanie: i to mialobyc jako ciekawostka ogólna

Audi bedzie montowalo 7-biegowe skrzynie biegow, ale nie będą to skrzynie automatyczne tiptronic

tylko mechniczne dwusprzęgłowe DSG z eletroniczna zmianą biegów, aktualnie sa skrzynie 6-biegowe tego typu. ale juz zapowiedzieli 7dm

:th:

i będzie się nazywać S-Tronic

(co do reszty, dokładnie takie samo info mam :) )