Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BPW] Filtr cząstek stałych ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wyskoczyła mi w pulpicie autka ikonka:

beznazwy1ht.jpg

Jak podłączyłem pod 2 komputery to w żaden nie powiedział jaki jest problem, ale jeden z mechaników powiedział że to pewnie coś z filtrem czątek stałych, ale komputer nic na ten temat mu nie powiedział.

Z tego co znalazłem na forum to podobne objawy są przy problemach z zaworem EGR - czy to może być to ?

Stąd moje 3 pytania:

1. Czy to rzeczywiście dpf ?

2. Zaproponowali mi regenerację tego filtra za ok 200zł - czy to się opłaca czy lepiej po prostu usunąć ?

3. Czy wiedzie gdzie to usuwają w okolicach Warszawy ?

z góry dzięki

Opublikowano

Tak DPF.

To ze Ci sie zapaliło nie oznacza ze musisz to usuwac odrazu.

:szukaj:

Uruchom najpierw sam proces dopalania jest tu wszystko opisane 4 bieg 2200-2400 obrotow i jedziesz..

Opublikowano

ok super dzięki po prostu nie byłem pewien czy ten znaczek to na pewno dpf :)

po 15 km jechania przy obrotach 2200-2300 "kontrolka" wyparowała, przejechałem na wszelki wypadek jeszcze kolejne 15 km.

dzięki i pozdrawiam :)

[br]Dopisany: 26 Lipiec 2011, 22:05_________________________________________________kurcze ... następnego dnia po "przepalaniu" znowu mi się to zapaliło ... od razu przejechałem na obrotach i po 3/4 km zgasło ... ale dzisiaj znowu pojawiło się i po 5 km zgasło ... jak już 3 raz się pojawia to chyba zwykłe przepalanie już nie pomoże ? :(

Opublikowano

sprawdzałem - 10% dopiero ... dzisiaj już mi nie wyskoczyło a znowu jakieś 100 km przeleciałem to już może sobie daruje :)