Kangoor Opublikowano 26 Lipca 2011 Opublikowano 26 Lipca 2011 Witam Wyskoczyła mi w pulpicie autka ikonka: Jak podłączyłem pod 2 komputery to w żaden nie powiedział jaki jest problem, ale jeden z mechaników powiedział że to pewnie coś z filtrem czątek stałych, ale komputer nic na ten temat mu nie powiedział. Z tego co znalazłem na forum to podobne objawy są przy problemach z zaworem EGR - czy to może być to ? Stąd moje 3 pytania: 1. Czy to rzeczywiście dpf ? 2. Zaproponowali mi regenerację tego filtra za ok 200zł - czy to się opłaca czy lepiej po prostu usunąć ? 3. Czy wiedzie gdzie to usuwają w okolicach Warszawy ? z góry dzięki
pawel1380 Opublikowano 26 Lipca 2011 Opublikowano 26 Lipca 2011 Tak DPF. To ze Ci sie zapaliło nie oznacza ze musisz to usuwac odrazu. Uruchom najpierw sam proces dopalania jest tu wszystko opisane 4 bieg 2200-2400 obrotow i jedziesz..
Kangoor Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Opublikowano 28 Lipca 2011 ok super dzięki po prostu nie byłem pewien czy ten znaczek to na pewno dpf po 15 km jechania przy obrotach 2200-2300 "kontrolka" wyparowała, przejechałem na wszelki wypadek jeszcze kolejne 15 km. dzięki i pozdrawiam [br]Dopisany: 26 Lipiec 2011, 22:05_________________________________________________kurcze ... następnego dnia po "przepalaniu" znowu mi się to zapaliło ... od razu przejechałem na obrotach i po 3/4 km zgasło ... ale dzisiaj znowu pojawiło się i po 5 km zgasło ... jak już 3 raz się pojawia to chyba zwykłe przepalanie już nie pomoże ?
pawel1380 Opublikowano 28 Lipca 2011 Opublikowano 28 Lipca 2011 Moze czujnik sie spieprzył.Musisz sprawdzic na Vagu stan zapełnienia filtra.
Kangoor Opublikowano 29 Lipca 2011 Autor Opublikowano 29 Lipca 2011 sprawdzałem - 10% dopiero ... dzisiaj już mi nie wyskoczyło a znowu jakieś 100 km przeleciałem to już może sobie daruje
pawel1380 Opublikowano 29 Lipca 2011 Opublikowano 29 Lipca 2011 no czyli prawdopodobnie czujnik ci szwankuje..lepiej go wymienic..oczywiscie diagnozujac to jeszcze wczesniej.
Rekomendowane odpowiedzi