Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6/B7] Problem ze spalaniem na fisie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam bylem kiedys u mechanika zeby mi zwiekszyl spalanie ktore jest wyswietlane na fisie bo bardzo mi zanizalo dal mi na 115% ponoc tylko tyle mozna i po paru bakach stwierdzam ze przeklamuje mnie jeszcze o 0.5 litra co moze byc nie tak ktorys czujnik oszukuje ze wylicza sobie zle spalanie czy cos innego bledow nie bylo zadnych

Opublikowano

potwierdzam, że można zrobić korektę spalania ze 100% +- 15%

więcej się nie da

Opublikowano

witam,

gdzieś czytałem na forum, że nigdy nie ustawisz idealnie wartości podawanych na fisie..

ale powiedz po co Ci to :)

ja boje się patrzeć tam :>

Opublikowano
  • Autor

po to kolego bo wtedy oblicza zle ile mam jeszcze do przejechania i lubie wiedziec ile auto pali myslalem ze jakis czujnik przeklamuje albo cos ze softem bo nie wiem czy w niemczech nie byl wgrywany soft w serwisie bo mam kolorowy

Opublikowano

więcej się nie da

antonio w które grupy trzeba wejść i zmienić bo gdzieś kiedyś czytałem ale wyleciało :embarrassed:

Opublikowano

nie pamiętam dokładnie

Adpatacja grupa chyba 03

Opublikowano

miałem wcześniej E46 i tam przekłamywał mi również o jakieś 0.5 litra, o dziwo w AVF'ie spalanie to co na fisie pokrywa się z tym co wychodzi przy dystrybutorze, różnica czasami jest 0,1-0,2 litra na 100 km, czyli błąd pomiarowy.

pzdr.

Opublikowano

No u mnie grubo ponad litr :gwizdanie:

Opublikowano

nie jeżdżę do końca bo się boję że pompa się zatrze (pomimo że odcina przy małej dawce) jeżeli nawet oszukuje 0,5L to bym to zostawił bo pewnie i tak myli się o 0,3 , 0,4 a to już norma :)

Opublikowano

nie jeżdżę do końca bo się boję że pompa się zatrze (pomimo że odcina przy małej dawce) jeżeli nawet oszukuje 0,5L to bym to zostawił bo pewnie i tak myli się o 0,3 , 0,4 a to już norma :)

jak wskaźnik na desce pokrywa się już z pierwszą czerwoną kreską to w baku i przewodach jest ok 4 litrów ( sprawdzone ), jest to celowe by własnie nie zatrzeć pompy w baku. a wiadomo na tych 4 litrach to jeszcze można smiało zrobić z 60 km po trasie tocząc się 90 km/h ;)

Opublikowano

szczerze mówiąc już bym miał pełne portki :>

biorąc pod uwagę ile ten mój pożeracz potrafi wciągnąć wachy :evil:

ale w sumie, na autostradzie przy 90km na tempomacie i braku korków mogło by się udać nawet u mnie :hi:

Opublikowano

więcej się nie da

jeżeli FIS zawyża o 1L to dodajemy wartości np:+5;+10-tak???

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, proszę was o pomoc kupiłem audi A4 1,9 115KM i mam kłopot z FIS pokazuje mi średnie spalanie 17-18litrów a chwilowe to i 80-90 litrów jak naciskam na pedał. Nie mam pojęcia co może być za przyczyna. Proszę podpowiedzcie coś. :shocked:

Opublikowano

zdejmij kleme z aku na kilkanascie minut. moze mu sie układ zresetuje. Mnie ostatnio sam z siebie pokazywał chwilowe blisko 10l. wyrywałem sobie włosy co sie dzieje. Ale cos robiłem przy aucie i odpiąłem kleme. jak teraz jeżdze to pokazuje w końcu normalnie. a srednie nie mam 8l tylko 6

Opublikowano

ok. spróbuję odłączyć akumulator i dam znać czy pomogło, ale jak ktoś ma jeszcze jakieś inne pomysły to też proszę o podesłanie. Dzięki

Opublikowano
  • Autor

ja juz z tym walcze kolego dlugo mi oszukuje o 1.2litra i ktos pisze co to jest no tak ale po co ten fis jak on o tyle oszuka to wszystkie bledne dane podaje moim zdaniem jest to powinno byc dobrze wiec koledzy moze doradza jakie czujniki albo co wplywa na zle odczyty

Opublikowano

witam, i od razu proszę nie śmiejcie się, problem rozwiązany okazało się że miałem ustawiony komputer na pokazywanie przejechania kilometrów na jednym litrze paliwa km/l i po przestawieniu 100km/l komputer pokazuje normalnie :embarrassed:, Dziękuję wszystkim za podpowiedzi i nadmieniam że to moje pierwsze audi. Pozdrawiam