Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Radio RNS-D a niestandardowe nagłośnienie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam zamiar w swojej b6 zmodyfikować trochę audio, na pewno zmienię głośniki, dorzucę jakiś wzmacniacz, może sub. Pytanie czy RNS-D pociągnie coś sensownego?

Pozdro[br]Dopisany: 03 Sierpień 2011, 15:21_________________________________________________nikt nie jest w stanie pomóc?

Opublikowano

Lepiej zadaj pytanie czy da sie podłaczyc tam cos innego, bedą Ci potrzebne adaptery na kable RCA jak myślisz o wzmacniaczu, pozatym RNS-D to kiepska stacja jako jednostka główna :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Lepiej zadaj pytanie czy da sie podłaczyc tam cos innego, bedą Ci potrzebne adaptery na kable RCA jak myślisz o wzmacniaczu, pozatym RNS-D to kiepska stacja jako jednostka główna :gwizdanie:

A co proponujesz zamiast tego?

Opublikowano

jak fabryka to RNS_E jak nie fabryka to jakaś sensowna stacja multimedialna(pioneer, JVC itp), albo zamiennik fabryki Dynavin, ma wszystko i mozna rozbudowac na tym już fajne audio, tylko używki nie znajdziesz, a nowe kosztuje[br]Dopisany: 05 Sierpień 2011, 12:57_________________________________________________A jak chcesz zostać przy tym zabytku rodem z A4 B5, to potrzebne będą ci adaptery by podłaczyć kable RCA

Opublikowano

jest tak

jezeli podlaczasz gloniki "pod radio" to oczywiscie "jakie to radio" ma kluczowe znaczenie

jezeli podlaczasz to przez wzmacniacz (+okolo 500 zyla koszt instalacji z budzetowym wzmacniaczem) to znaczenie radia maleje jezeli chodzi o "naglosnienie" ale oczywiscie pozostaje sprawa wybajerowania... (mp3, BT, navi, rozbudowane regulacje barwy, radio z paroma bankami pamieci np Polska i Czechy albo "u mnie na wsi" w "trasie") itp

Pozdrawiam,

Przemek

Opublikowano
  • Autor

Jeśli chciałbym zmienić głośniki, dorzucić wzmacniacz i do tego wszystkiego kupić porządną "stację multimedialną" to niestety trochę tych środków potrzeba :rolleyes:

Inaczej.. Powiedźcie co ciekawego mogę zrobić z RNS-D? Nie chcę super basów i wibrujących szyb, nie mam zamiaru brać udziału w żadnych konkursach. Po prostu chcę by to audio zaczęło grać milej dla ucha.

Opublikowano

kupić wzmak i sub i adapter dajacy sygnał RCA

Opublikowano
  • Autor

kupić wzmak i sub i adapter dajacy sygnał RCA

Możesz zapodać jakimś przykładem, który nie będzie się marnował przy tej "kiepskiej" jednostce głównej?

Adaptery widzę dwa rodzaje:

http://allegro.pl/adapter-sygnalowy-rca-konwerter-jakosc-swidnica-i1749136404.html

http://allegro.pl/adapter-audi-vw-skoda-gniazdo-mini-iso-4x-rca-i1724788420.html

O coś takiego chodzi?

Opublikowano

ten drugi :good:

wtedy mozesz podłaczyc jakieś granie do auta

Opublikowano
  • Autor

Hej,

Rozmyślam zakup tej stacji multi jednak nie będę na razie zmieniał audio.

Jak mam podłączyć oryginalne głośniki pod to nowe radyjko?

Opublikowano

będzie potrzebna ci kostka - adapter, na alegro bez problemu znajdziesz, musisz tylko sprawdzic jaki masz system audio zamontowany

Opublikowano
  • Autor

będzie potrzebna ci kostka - adapter, na alegro bez problemu znajdziesz, musisz tylko sprawdzic jaki masz system audio zamontowany

No na pewno adapter, ale ten co wyżej dałem chyba sie nie nadaje? Czy połączy kostki, a oba kable wepnę w radio?

Swoją drogą mam taki błąd:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b1502845d7013c82.html

Co robić?

Na fisie nie mam żadnych informacji z radia :(

Opublikowano

coś odłaczyłes widocznie :gwizdanie: masz w ogóle tuner TMC :chytry:

No ten drugi link jest OK

Opublikowano
  • Autor

wszystko mam do radia podłączone

gdzie powinien być ten tuner? to zobacze czy jest :rolleyes:

Opublikowano

Chyba z tyłu w schowku, ale pewien nie jestem

Opublikowano
  • Autor

Chyba z tyłu w schowku, ale pewien nie jestem

Tam mam jedynie amplituner i sub'a.

Wyczytałem, że może on być pod kierownicą.[br]Dopisany: 13 Sierpień 2011, 10:41_________________________________________________Hej,

Ktoś może wie jakie wymiary ma RNS-D albo jakie ze "stacji multimedialnych" wejdą do koszyka zamiast RNS-D bez większego kombinowania?

Opublikowano

wszystko wejdzie tylko ramke musisz kupić, a jak ma zapełnić całą luke to RNSE albo dynavin

Opublikowano
  • Autor

wszystko wejdzie tylko ramke musisz kupić, a jak ma zapełnić całą luke to RNSE albo dynavin

Aha czyli każda z tych stacji 2din wejdzie, tylko trzeba bedzie uzupełnić to ramką z przodu?

Opublikowano

dokładnie