olivier85 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Witam serdecznie, Mam problem z klimatyzacja. Nie działa. Caly czas jest wlaczone ECON, nie da sie wylaczyc. Wedlugo porad z forum sprawdzilem vagiem i byl blad 0819 - czujnik wysokiego cisnienia (open or shor to B+). Co to znaczy na fachowo? Wymienilem ten czujnik na nowy, sprawdzilem bezpieczniki. Dodatkowo przeskanowalem grupe 001, wyszlo cisnienie 33 bary. Po zamontowaniu czujnika i skasowaniu bledow problem ten sam (blad sie pojawia ponownie). Dokrecilem ta srube mocniej i mi wystrzelil caly ten zaworek z wszystkim czynnikiem z chlodnicy klimy, balagan niezly, ale wszystko posprzatalem i cala reszta dziala. Teraz mam pytania: Czy mozna gdzies ten zaworek kupic, lub ktos takie cos wymienia czy od razu trzeba cala nowa chlodnice ? Co moze byc powodem ze po wkreceniu nowego czujnika nadal nie dzialalo ? (sprawdzilem kable miernikiem i na 1 pinie bylo okolo 13,3 V i na srodkowym bylo podobnie, na trzecim 0. Zwarcie ? Prosze o porady co z tym dalej zrobic. Moge to zostawic na jakies 2 tyg, bo zbliza mi sie wyjazd i nie bede mial czasu zeby za mechanikami latac? Z gory dzieki za porady
Rekomendowane odpowiedzi